Foto: LETA

Noslēdzies atklāts konkurss uz Datu valsts inspekcijas (DVI) direktora amatu, un pretendentu atlases komisija par konkursa uzvarētāju vienbalsīgi atzinusi Jekaterinu Macuku. Par kandidātes iecelšanu amatā vēl lems Ministru kabinets, portālu "Delfi" infornēja Valsts kancelejas (VK) pārstāve Santa Jirgensone.

Savu karjeru Jekaterina Macuka uzsākusi Reliģisko lietu pārvaldē, kur strādāja no 2004. gada līdz 2008. gadam, šajā laikā no vecākās referentes kļūstot par iestādes vadītāju. 2009. gadā konkursa uzvarētāja sākusi darbu Tieslietu ministrijā, kur sākotnēji bijusi Nozaru politikas departamenta Politikas attīstības un reliģijas lietu nodaļas vadītāja, bet vēlāk kļuvusi par departamenta direktori un šo amatu ieņēmusi līdz pat 2017. gadam.

Vienlaikus potenciālā Datu valsts inspekcijas direktore iesaistījusies dažādās profesionālās jomas aktivitātēs, tostarp bijusi Datu aizsardzības un informācijas apmaiņas darba grupas priekšsēdētāja Eiropas Savienības Padomē laikā, kad norisinājās Latvijas prezidentūra, norāda VK.

No 2017. gada Jekaterina Macuka darbojusies Eiropas Savienības Twinning projektā “Moldovas Republikas Nacionālā personas datu aizsardzības centra kapacitātes celšana” kā rezidējošā padomniece un Tieslietu ministrijas padomniece datu aizsardzības jautājumos. Šī gada sākumā Macuka atgriezusies Latvijā, kur atsākusi darbu Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamentā, ieņemot Politikas attīstības un reliģijas lietu nodaļas vadītājas amatu.

Datu valsts inspekcijas direktora amata kandidāte Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē un brīvi pārvalda angļu un krievu valodu.

“Neapšaubāmi, Datu valsts inspekcijai jārāda piemērs datu aizsardzības prasību ievērošanā. Tāpat būtisks šīs iestādes uzdevums ir veicināt dialogu gan starp valsts pārvaldi un privāto sektoru, gan starp datu pārziņiem un personām, kas nodod savus datus. Tikai tā spēsim veicināt kopīgu, vienotu izpratni par personas datu aizsardzības prasībām un sekmēt to ievērošanu. To es vēlos panākt un pie tā esmu gatava strādāt,” norāda DVI direktora amata kandidāte.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: tieslietu ministrs Jānis Bordāns, tiesībsargs Juris Jansons un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Ar padomdevēja tiesībām piedalījās arī nevalstiskā sektora pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!