Foto: LETA

Par decembri Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 165 227 eiro pēc nodokļu nomaksas, informēja parlamenta Preses dienestā.

Lielāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēmis Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) - 2646 eiro. Kūtris ir arī parlamenta Krimināltiesību apakškomisijas vadītājs, parlamentārās izmeklēšanas komisijas par bankas "Citadele" pārdošanu, kā arī partijas "No sirds Latvijai" frakcijas vadītāja vietnieks.

Arī pārējo parlamenta Prezidija locekļu atalgojumi decembrī bija vieni no augstākajiem - Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) atalgojums bija 2297 eiro, priekšsēdētājas biedri Gundars Daudze (ZZS) un Inese Lībiņa-Egnere (V) saņēma attiecīgi 2180 eiro un 2097 eiro, bet Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S) - 2198 eiro.

Atalgojumu nedaudz virs vai ap 2000 eiro saņēma arī "Vienotības" frakcijas un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Zaļo un zemnieku frakcijas, kā arī Pieprasījumu komisijas vadītājs Augusts Brigmanis, kā arī Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Vismazāko atalgojumu - 377 eiro - pagājušajā mēnesī saņēma parlamentārietis Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), kurš decembrī nolika deputāta mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!