Foto: LETA

Par dokumentu viltošanu un krāpšanu aizdomās turētā atstādinātā Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnese Tatjana Bormane patlaban pilda tiesneša palīga pienākumus Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā.

Kā norādīja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, Bormane šos pienākumus pilda no pagājušā gada 2.decembra.

Tiesas priekšsēdētāja Svetlana Beļajeva iepriekš norādīja, ka Bormane ir atstādināta no amata pienākumu pildīšanas, pamatojoties uz likumu "Par tiesu varu", sakarā ar pērn 29.septembrī ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ierosināto kriminālprocesu, pamatojoties uz Krimināllikuma 177.panta pirmo daļu un 275.panta otro daļu.

Šajos pantos ir paredzēta atbildība par krāpšanu un dokumentu viltošanu.

Tiesas priekšsēdētāja papildināja, ka tiesnese atstādināta no amata pienākumu pildīšanas līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.

Jau ziņots, ka uz aizdomu pamata par iespējamu dokumentu viltošanu no amata atstādināta Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnese Bormane, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Kā liecina "Panorāmas" rīcībā esošā informācija, lietā varētu būt iesaistītas vēl divas bijušās tiesu sistēmas darbinieces, savukārt dokumentu viltošana, iespējams, saistīta ar fiktīvām darba nespējas lapām.

Saistībā ar minēto dokumentu viltošanu ir sākts kriminālprocess.

Tiesneses atstādināšanu apstiprinājis arī bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), kurš norādījis, ka notikušais saistīts ar ārpustiesas pienākumiem.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Bormane Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneses amatā stājās 2007.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!