Foto: DELFI
Šim gadam Latvijas Pastā kopā noformēti 489 759 preses izdevumu abonementi, kas ir par 10,7% mazāk nekā pērn, informē pasts.

Arī šogad iedzīvotāji vairāk abonē žurnālus, nevis laikrakstus, turklāt aktīvākie abonētāji ir reģionu iedzīvotāji. Žurnālu un laikrakstu abonentu sadalījums ir attiecīgi 53,5% un 46,5%, bet pērn gadā tas bija 53% (žurnāli) pret 47% (laikraksti).

Visvairāk šim gadam abonēti žurnāli "Ieva", "Ievas Virtuve", "Ievas Stāsti", "Ievas Māja" un "Ievas Veselība". Savukārt visvairāk abonēto nacionālo laikrakstu pieciniekā ir "Latvijas Avīze + Mājas Viesis", "Latvijas Avīze", "Neatkarīgā Rīta Avīze" ar pielikumiem, "Diena" (mājas komplekts) un "Vesti Segodņa".

Savukārt no reģionālajiem laikrakstiem visvairāk iedzīvotāji vēlas lasīt Cēsu rajona laikrakstu "Druva", "Rēzeknes Vēstis", Valmieras rajona laikrakstu "Liesma", "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" un "Talsu Vēstis".

Turklāt Latvijas pasta klienti joprojām dod priekšroku vietējiem reģionālajiem izdevumiem. Reģionos abonēšanas aktivitāte ir augstāka nekā Rīgā un citās lielajās pilsētās – gan šogad, gan pērn reģionos noformēti 65% abonementu.

Šogad klientu vidū vairāk iezīmējās tendence abonēt preses izdevumus ilgākam abonēšanas periodam. 51% no visiem abonementiem noformēti laika posmam no 10 līdz 12 mēnešiem, pagājušajā gadā šādam periodam tika noformēti 47% abonementu. Tomēr, līdzīgi kā pērn, arī šajā abonēšanas kampaņā joprojām populārs ir abonements vienam, diviem vai trim mēnešiem – 36% no visiem abonementiem (pērn – 39%).

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad fiziskas personas abonē vairāk nekā juridiskas personas, sasniedzot 89% no visiem abonentiem. Pērn tie bija 87%.

Ierastākais abonēšanas veids joprojām ir abonementa noformēšana pasta nodaļā vai pie pastnieka (50%, pērn – 57%), tomēr aizvien populārāka kļūst abonēšana Latvijas Pasta mājas lapā www.pasts.lv un pa tālruni 67008001 (23%, pērn – 20%). Savukārt laikrakstu redakciju iesūtītie dati liecina, ka redakcijās šoreiz noformēti 27% no visiem abonementiem (pērn 23%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!