Foto: Valsts prezidenta kanceleja

10. maijā Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits pasniedza Cildinājuma rakstus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājai Dacei Gardovskai, mecenātei Inārai Teterevai, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda docētājai un koncertmeistarei Ilzei Dzērvei un bijušajam Totalitārisma seku dokumentēšanas centra vadītājam, pētniekam Indulim Zālītem, “Delfi” informēja prezidenta kancelejā.

Cildinājuma raksti tiek piešķirti personībām, kuras sniedz nozīmīgu, augstvērtīgu un paliekošu ieguldījumu dažādās Latvijas valstij būtiskās jomās. Šis Cildinājuma raksts atspoguļo visas Latvijas sabiedrības pateicību un atzinīgo novērtējumu, pauda Levits.

Gardovskai Cildinājuma raksts piešķirts par darbu pediatrijā mūža garumā un daudzajiem profesionālajiem sasniegumiem medicīnas izglītībā un zinātnē.

Teterevai Cildinājuma raksts piešķirts par nesavtīgo un izcilo labdarības darbu un sniegto ieguldījumu izglītībā, zinātnē, kultūrā, sociālajā palīdzībā un dzīvnieku aizsardzībā.

Dzērvei Cildinājuma raksts piešķirts par ilggadējo pedagoģisko darbu jaunās mūziķu paaudzes audzināšanā un par mūža veikumu latviešu klaviermūzikā un kultūrā.

Zālītem Cildinājuma raksts piešķirts par paveikto tiesiskas Latvijas nostiprināšanā – par ilggadējo godprātīgo darbu Latvijas okupācijas iestāžu darbības seku dokumentēšanā un pētīšanā.

Jau ziņots, ka decembrī Levits šādu apbalvojumu piešķīra pieciem kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!