Foto: F64

Ministru kabinets apstiprinājis Dimitrija Trofimova kandidatūru iecelšanai Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra amatā, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Trofimovs sāks strādāt valsts sekretāra amatā uzreiz pēc apstiprināšanas.

Jaunais IeM valsts sekretārs Trofimovs norādījis: "Iekšlietu nozares spēks ir tās cilvēki un viņu attieksme pret savu darbu un rezultātiem. Šī attieksme, pieredze un zināšanas ir būtiski priekšnosacījumi iekšējās drošības stiprināšanai un attīstībai. Tas ir ceļš uz patiesu drošību un tautas labklājību visplašākā izpratnē."

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), pamatojot valsts sekretāra izvēli, uzsvēris, ka piecpadsmit gadu laikā, strādājot atbildīgos amatos Iekšlietu ministrijā, Trofimovs sevi pierādījis kā kompetentu un profesionālu iekšlietu nozares speciālistu.

Trofimova valdībā iesniegtais dzīvesgājuma apraksts liecina, ka no 2015. gada līdz šim brīdim viņš bijis IeM valsts sekretāra vietnieks un Nozares politikas departamenta direktors.

No 2005. gada līdz 2009. gadam Trofimovs strādājis par Juridiskā departamenta direktora vietnieku IeM, bet pirms tam bijis Juridiskā un administratīvā departamenta Juridiskās nodaļas vadītāja vietnieks Veselības ministrijā.

No 2004. gada līdz 2005. gadam viņš bijis Juridiskā un administratīvā departamenta Juridiskās nodaļas juriskonsults Veselības ministrijā un IeM Juridiskā departamenta ārštata padomnieks, bet vēl pirms tam IeM bijis Juridiskā departamenta Normatīvo aktu nodaļas juristkonsultants, kā arī Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta Likumdošanas saskaņošanas nodaļas juriskonsults.

2004. gadā Trofimovs saņēmis jurista diplomu, bet pēc tam turpinājis mācības Latvijas Policijas akadēmijā, kur ieguvis maģistra grādu Tiesību zinātnē. Papildu zināšanas ieguvis līderības programmā "Līderības māksla", kā arī izgājis apmācību programmu pirms Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē, bet vēl šogad viņš apmeklējis vadītāju attīstības programmu.

Papildu latviešu valodai Trofimovs apguvis angļu un krievu valodas.

Jau ziņots, ka iepriekšējai IeM valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei Satversmes aizsardzības birojs atteicās pagarināt pielaidi valsts noslēpumam. Pētersone-Godmane gan šo lēmumu pārsūdzēja ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kurš to atstāja spēkā.

Līdz ar to Pētersone-Godmane amatu atstāja, bet pienākumi tika uzticēti viņas vietniekam Trofimovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!