Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pagājušās nedēļas laikā Rīgas domes Administratīvā inspekcija noformējusi 92 protokolus par no sniega un ledus neattīrītām ietvēm un jumtiem, pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

No 92 protokoliem četri noformēti no jumtiem nenotīrītu lāsteku dēļ, pārējie - par gājēju ietvju un celiņu nesatīrīšanu no sniega un ledus, pastāstīja Vidauskis.

Laikā, kad atkal gaidāma intensīva snigšana, pašvaldība aicina īpašniekus un apsaimniekotājus laicīgi veikt šo pienākumu. Normatīvi nosaka, ka ietvēm jābūt satīrītām un apkaisītām ar pretslīdes materiālu līdz plkst.8 rītā, taču intensīvu nokrišņu laikā šie sakārtošanas darbi veicami vēl biežāk, akcentēja Vidauskis.

Par minēto pienākumu nepildīšanu var draudēt naudas sods līdz 350 eiro privātpersonām un līdz 1400 eiro - juridiskām personām. Vidauskis gan uzsver, ka pašvaldības mērķis ir sakārtotas ielas un no sniega atbrīvoti namu jumti, nevis soda naudu iekasēšana, tādēļ sākotnēji īpašniekiem tiek izteikts brīdinājums. Līdz soda naudas iekasēšanai pašvaldība nonākot retos gadījumos.

Par no sniega un ledus neattīrītām ietvēm un jumtiem iedzīvotāji aicināti ziņot Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!