Фото: DELFI
Administratīvajā apgabaltiesā līdz ceturtdienas darba laika beigām bija saņemti kopumā 18 pieteikumi, ar kuriem fiziskas un juridiskas personas apstrīdējušas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 16.februāra lēmumu par jauno "Latvenergo" tarifu akceptēšanu.

Kā informēja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa, no šiem 18 pieteikumiem 11 ir pieņemti, ierosinot tiesvedību. Tiesvedība ierosināta sakarā ar Ogres, Mārupes, Skrīveru, Ķeguma, Baldones, Kocēnu un Pļaviņu novadu domju, Ķekavas novada pašvaldības, kā arī trīs privātpersonu pieteikumiem.

Savukārt, izlemjot Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas, SIA "Sātiņi-S" un piecus privātpersonu iesniegtos pieteikumus, tiesa tos pagaidām nolēmusi atstāt bez virzības pieteikumos konstatēto trūkumu novēršanai, aģentūrai LETA pastāstīja Trubiņa.

Kā ziņots, starp privātpersonām, kas apstrīdējušas jaunos "Latvenergo" tarifus, ir arī Ilmārs Poikāns, kurš sabiedrībā plašāk pazīstams kā Neo, 10.Saeimas deputāte Rita Strode (PLL), Kaspars Ozoliņš, Aldis Pauliņš un citi.

Tikmēr jaunā "Latvenergo" elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība šodien ir stājusies spēkā. Jaunos tarifus izvērtēja regulators, kurš atzina, ka nav pamata tos noraidīt.

Turpmāk lielāki elektroenerģijas tarifi tiks piemēroti tām mājsaimniecībām, kuras gada laikā patērēs vairāk elektroenerģijas. Proti, par pirmajām 1200 kilovatstundām visiem būs jāmaksā līdzšinējais tarifs - 8,25 santīmi par kilovatstundu, bet, kad šis limits tiks pārsniegts, par katru nākamo kilovatstundu būs jāmaksā 10,74 santīmi.

Tādējādi jaunie "Latvenergo" tarifi neatstās negatīvu ietekmi vienīgi uz tādu mājsaimniecību budžetiem, kurās vidēji mēnesī tiek iztērētas ne vairāk kā 100 kilovatstundas elektroenerģijas. Pārējiem par elektrību gada griezumā būs jāmaksā vairāk.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !