Foto: Kadrs no video

Jaunievēlētā deputāte Glorija Grevcova ("Stabilitātei!") Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) sniegusi nepatiesu informāciju par iegūto izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), aģentūrai LETA apstiprināja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

CVK Grevcova sniegusi informāciju, ka 2013. gadā ieguvusi augstāko izglītību LSPA pedagoga specialitātē. Tomēr Āķe-Vīksne, atbildot uz jautājumu par šīs informācijas patiesumu, norādīja, ka LSPA arhīvā šāda informācija nav pieejama.

Persona ar šādu vārdu un uzvārdu neesot atrodama LSPA Studentu informatīvajā sistēmā, kas darbojas kopš 2004. gada. Tāpat Grevcova nav fiksēta ne absolventu sarakstā, ne studējošo sarakstā, akcentēja akadēmijas pārstāve.

Jau ziņots, ka jaunievēlētā partijas "Stabilitātei!" deputāte melojusi par savu darbavietu, pirmsvēlēšanu laikā CVK apzināti iesniedzot nepatiesu informāciju par to, vēstīja "TV3 Ziņas".

Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu par Grevcovas iespējamo melošanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) par savu darbavietu.

Policijai ir pamats uzskatīt, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums, tāpēc policija jau sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai. Tagad izskanējušo informāciju varēs pārbaudīt ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte apliecināja, ka policija sāka šīs ziņas vērtēt līdz ar to izskanēšanu publiski.

Grevcova ievēlēta 14. Saeimā kā viena no partijas "Stabilitātei" deputātēm, tomēr plašāku atpazīstamību viņa izpelnījusies ar savu darbību sociālajā vietnē "TikTok".

Partija "Stabilitātei" 14. Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!