Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) šodien par jauno Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru apstiprināja LTV 1.programmas direktoru Jāni Holšteinu.
Holšteins ieguva 7,6 jeb visvairāk punktus no visiem konkursantiem.

NRTP priekšsēdētājs Imants Rākins atzina, ka visi pretendenti bijuši labi, bet kā Holšteina plusus viņš minēja pieredzi darbā televīzijā, prasmi strādāt sistemātiski un regulāri. Rākins uzsvēra, ka Holšteinam pie darba jāķeras tūlīt, bez pārejas posma.

Kā ziņots, LTV ģenerāldirektora amata konkursa otrajā kārtā iekļuva astoņi kandidāti - bez Holšteina, arī SIA "EET-Datori" un SIA "EET-Sistēmas" direktors Jānis Bikše, bijušais AS "Latvijas Krājbanka" viceprezidents, Mārketinga pārvaldes vadītājs Ģirts Brasliņš, AS "Unipensija" padomes loceklis Dainis Rītiņš, publicists, šobrīd žurnāla "Kabinets" galvenais redaktors Arnis Terzens, LTV Ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders, pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa organizētāja Brigita Rozenbrika un Informācijas sistēmu augstskolas lektors Ivars Linde.

Kandidāti otrajai kārtai tika izraudzīti, izvērtējot viņu izglītību, praktisko pieredzi, pieredzi uzņēmumu vadīšanā un prasmi analizēt finanšu ziņojumu, proti, koncepciju par tēmu "LTV finansiālais stāvoklis un programmas - problēmas un risinājumi".

LTV ģenerāldirektora amata kandidāti tikās ar LTV kolektīvu un atbildēja uz televīzijas darbiniekus interesējošiem jautājumiem. Sestdien amata pretendenti tikās arī ar konkursa komisiju.

Kopumā konkursā bija pieteikušies 15 pretendenti. Latgales televīzijas dibinātājs, šobrīd Lietuvas uzņēmuma "Ulginta" īpašnieks Uldis Dvinskis, telekompānijas LNT administratīvais direktors Normunds Kalniņš un aktrise ar maģistra grādu klīniskajā psiholoģijā Gita Morris-Vagenheima no Vašingtonas savu dalību konkursā atsauca.

Otrajā kārtā neiekļuva LTV ģenerāldirektora vietas izpildītājs Edgars Kots, LTV režisors, producents un operators Gvido Zilūzis, IU "Projekts TV" direktors Guntis Grūba, SIA "Producentu grupa "Pieci"" direktors un producents Gatis Strads.

Līdz jauna LTV ģenerāldirektora apstiprināšanai šos amata pienākumus pildīja bijušā LTV vadītāja Ulda Gravas izraudzītais Edgars Kots.

Grava pieņēma partijas "Jaunais laiks" (JL) piedāvājumu iesaistīties partijas darbā un no darba televīzijā aizgāja šā gada 16.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!