Foto: DELFI

Ceturtdien Jēkabpils domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta jaunā mēra, bijušā vicemēra virzītā Kristīne Ozola (VL-TB/LNNK), informēja domē.

Deputāte amatā apstiprināta ar septiņām jaunās domes koalīcijas balsīm, bet pieci deputāti, tostarp no amata otrdien gāztais līdzšinējais mērs Raivis Ragainis (LZP) un līdzšinējā domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kļaviņa (LZS), bija pret.

Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija liecina, ka zvērināta advokāte Ozola ir vienīgā no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK domē ievēlētā deputāte.

Otrs vietnieks mēram netiks meklēts, jo domes sēdē lemts likvidēt domes priekšsēdētāja vietnieka tautsaimniecības jautājumos amata vienību un pašvaldības izpilddirektora vietnieka amata vienību. Jaunais domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) apgalvoja, ka ar šo amatu vienību likvidēšanu pašvaldības budžetā tiks ieekonomēts 81 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils domes priekšsēdētāja amatā otrdien tika ievēlēts līdzšinējais pilsētas mēra vietnieks Kraps, bet uzreiz pēc tam par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējā mēra Ragaiņa vietniece Kļaviņa.

Kraps amatā uzreiz pēc Ragaiņa gāšanas tika ievēlēts ar septiņām deputātu balsīm, bet Ragainis, kurš arī tika virzīts amatam, saņēma piecu kolēģu atbalstu. Kraps pirms ievēlēšanas izteicās, ka viņš ir komandas spēlētājs.

Uzreiz pēc balsošanas rezultātu paziņošanas Kļaviņa informēja, ka neredz iespēju strādāt jaunajā koalīcijā, kas grasās mainīt pilsētas filozofiju un attīstības kursu. Pēc svētkiem viņa gatavojas domē iesniegt oficiālu iesniegumu.

Ziņots arī, ka Ragainis no amata atbrīvots ar septiņu deputātu balsīm "par". Domes sēdē neuzticību izteikušie deputāti mēram pārmeta nespēju komunicēt, deputātu priekšlikumu ignorēšanu.

Savukārt bijušais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija) apgalvoja, ka pēc tam, kad astoņi deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi Ragaiņa atbrīvošanai, mērs nevis sasaucis deputātus pie viena sarunu galda, bet gan mēģinājis noturēt savu amatu, piedāvājot citiem amatus pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Pats Ragainis pārmetumus domes sēdē nosaucis par meliem, uzsverot, ka deputātu grupa darbojas nevis deputātu, bet iedzīvotāju interesēs. Viņš arī pateicās domes un kapitālsabiedrību darbiniekiem par 22 mēnešu laikā paveikto, īstenojot dažādus projektus.

Sēdē izskanēja arī atzinības vārdi Ragainim un pārmetumi Salceviča vadītajai domei gan no deputātu, gan sanākušo iedzīvotāju puses. Tāpat vairākkārt izskanēja aicinājums balsot pēc sirdsapziņas.

Savukārt Kļaviņa deputātus aicināja balsot tā, lai nenogalinātu savu reputāciju.

Rezultātā mērs no amata tika gāzts ar septiņām balsīm "par" un piecām "pret".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!