Jūrmalas dome ārkārtas sēdes turpinājumā šodien par domes priekšsēdētāja vietnieku no šī amata atbrīvotā Jura Hlevicka vietā ievēlēja deputātu Ilmāru Ančānu, kurš pārstāv partiju "Mūsu zeme".
Ančāna kandidatūru izvirzīja domes priekšsēdētājs Dainis Urbanovičs. Domes vadītājs uzsvēra, ka Ančāns ir izteicis vēlēšanos iesaistīties pozīcijā un vadīt sociālo sfēru pilsētā. Par Ančānu nobalsoja 12 domnieki, pret bija divi.

Vairāki domes deputāti gan bija pārsteigti par Urbanoviča izraudzīto kandidatūru. Deputāts Leonīds Alksnis norādīja, ka viņš par Ančāna izvirzīšanu priekšsēdētāja vietnieka amatam esot uzzinājis tikai šodien ārkārtas sēdes laikā. Viņaprāt, tā ir komēdija, jo iepriekš ticis runāts, ka priekšsēdētāja vietnieks varētu būt Māris Kreilis.

Savukārt Urbanovičs sēdē izteicās, ka nākotnē, ņemot vērā lielo darba apjomu, priekšsēdētājam būtu nepieciešami divi vietnieki. Otrs vietnieks tad arī varētu būt Kreilis, kurš pilsētā pārraudzītu vides un tūrisma jautājumus.

Ančāns žurnālistiem atzina, ka amata piedāvājumu esot saņēmis šorīt un tas viņam bijis negaidīti. Tagad jādomā par Jūrmalas problēmu risināšanu, pauda Ančāns. Jaunievēlētajam priekšsēdētāja vietniekam esot jaunajiem pienākumiem atbilstoša pieredze, kas gūta, darbojoties sociālo, medicīnas un izglītības jautājumu sfērā.

Pēc vietnieka nomaiņas Urbanovičs žurnālistiem pauda, ka viņš nesaskata šķelšanos domē.

Kā ziņots, šodien Jūrmalas dome ārkārtas sēdē nobalsoja par līdzšinējā priekšsēdētāja vietnieka Hlevicka atbrīvošanu no amata. Aizklātā balsojumā no 15 domniekiem par Hlevicka atbrīvošanu nobalsoja astoņi deputāti. Seši bija pret, viens biļetens tika atzīts par nederīgu.

Hlevicka atbrīvošanu no amata bija ierosinājis domes priekšsēdētājs Urbanovičs. Viņu nav apmierinājis Hlevicka darbs izglītības iestāžu pārraudzībā, kā arī sociālo problēmu risināšanā aizbildniecības un adopcijas jautājumos, kā arī Jūrmalas Alternatīvajā skolā un misijā "Pakāpieni".

Šajā sfērā nerisināto jautājumu dēļ daudzi Jūrmalas iedzīvotāji arī pauduši vispārēju neapmierinātību ar Jūrmalas domes darbu.

Hlevickis šodien sēdē izteicās, ka notikušais ir drīzāk politisks balsojums, atbalstot situāciju, kāda ir izveidojusies pilsētas domē, kad ir pausta neapmierinātība ar paša Urbanoviča darbu. Hlevickis sacīja, ka domes darbā ir parādījusies iezīme, ka Urbanovičs vēlas pats pārņemt visu lietu kontroli un pārraudzību.

Hlevickis uzskata, ka pašvaldībā daudzas lietas nav tikušas risinātas tikai tāpēc, ka domes priekšsēdētājs nav teicis "savu vārdu". Ar šādu situāciju esot saskāries gan viņš pats, gan citi domes darbinieki.

Atbrīvotais domes priekšsēdētāja vietnieks sēdē arī sacīja, ka "mēs esam labi strādājuši, taču dažas lietas nav tikušas atrisinātas objektīvu iemeslu dēļ", piebilstot, ka situācija ar viņa atstādināšanu diez vai mainīs darbu uz labo pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!