Foto: LETA

Rīgas dome trešdien, 23. janvārī, apstiprināja izdegušā grausta Kalnciema ielā 2b piespiedu sakārtošanas plānu, kas nosaka darbu veikšanas termiņus un īpašniekam piemērojamos sodus.

Deputātu apstiprinātais plāns ir administratīvs akts, kas nosaka īpašnieka pienākumus nama sakārtošanai.

Rīgas vicemērs un Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) pastāstīja, ka īpašniekam līdz 1. martam jāizstrādā un Rīgas pilsētas Būvvaldē jāsaskaņo ēkas konservācijas projekts.

Bet piecu mēnešu laikā īpašniekam jānoslēdz ēkas konservācijas darbi. Darbu termiņš ir 1. jūlijs.

Ja īpašnieks šos darbus neveiks, tos piespiedu kārtā izdarīs Īpašuma departaments. Jau februāra vidū plānots izprašņāt īpašniekus par darbu gaitu, lai varētu gatavoties scenārijam, ka departamenta speciālistiem uzdevumi 2. martā būs jāpaveic pašiem.

Par darbu nepildīšanu īpašniekam ik nedēļu varēs piemērot līdz 10 000 eiro lielu sodu.

Piespiedu sakārtošanas plānā atrunāts arī uzdevums līdz 1. jūnijam noslēgt līgumu par ēkas pārbūvi, kas pret Kalnciema ielu un Raņķa dambi vērsto fasādi saglabās iepriekšējā izskatā.

Līdz 1. decembrim būvprojekts jāsaskaņo minimālā sastāvā. Bet līdz 2022. gada februārim darbi jānoslēdz un īpašums jānodod ekspluatācijā.

Burovs gan paskaidroja, ka šos uzdevumus pašvaldība par nodokļu maksātāju naudu neveiks.

Vēstīts, ka naktī uz 25. novembri ēkā Kalnciema ielā 2B daļā izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!