Foto: LETA

Trim krimināllietā par kautiņu viesnīcas "Latgale" restorānā Rēzeknē 2007.gada oktobrī apsūdzētajiem Rēzeknes tiesa piemērojusi naudas sodus, ceturto - attaisnojusi.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, 1977.gadā dzimušajam Robertam Sardenjanam tiesa piemērojusi naudas sodu 20 minimālo mēnešalgu apmērā - 4000 latus, bez policijas kontroles, bet 1975.gadā dzimušajam Vadimam Bļinovam un 1972.gadā dzimušajam Timuram Džamaldajevam - naudas sodu 15 minimālo mēnešalgu apmērā - 3000 latus, bez policijas kontroles. Savukārt 1977.gadā dzimušo Sergeju Novožilovu tiesa atzinusi par nevainīgu un attaisnojusi.

Tāpat tiesa sagatavojusi blakuslēmumu, kas paredz informēt Rēzeknes virsprokuroru un policijas priekšnieku par pārkāpumiem kriminālprocesa ietvaros un tiesas sēdē. Pilns spriedums minētajā lietā būs pieejams no 28.jūnija.

Jau ziņots, ka prokurors apsūdzētajiem bija pieprasījis piemērot nosacītus sodus. Sardenjanam apsūdzības uzturētājs bija pieprasījis brīvības atņemšanu un vienu gadu un sešiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, bet pārējiem apsūdzētajiem: Bļinovam, Džamaldajevam un Novožilovam - brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Apsūdzība aizdomās turamajiem celta pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Jau ziņots, ka 2007.gada 20.oktobra vakarā Rēzeknē viesnīcas "Latgale" restorāna-bāra telpās izcēlās kautiņš, kurā cieta vairāki cilvēki un kura aculiecinieki bija arī toreizējais SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks un toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS).

Kāds aculiecinieks stāstījis, ka Ščerbatihs un Piteronoks tovakar restorānā atpūtušies kopā ar vairākiem Kaukāza izcelsmes vīriešiem, kuri vēlāk piedalījušies kautiņā, pat izmantojot izvelkamus stekus.

Uzreiz pēc incidenta Ščerbatihs, Piteronoks un Kaukāza izcelsmes vīrieši pametuši restorānu. Iespējams, ārā pie restorāna ieejas izraisījies vēl viens konflikts, kurā cietis civilā ģērbies policists. Pēc notikušā kompānija ar vairākām dārgām automašīnām notikuma vietu pametusi. Vienai no apvidus automašīnām bijusi valsts numura zīme "ROZA".

Pēc kautiņa četri konfliktā iesaistītie cilvēki vērsušies ar iesniegumu Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!