Foto: LETA

Ķekavas novada dome par izpilddirektora vietnieku iecēlusi bijušos Inčukalna novada izpilddirektoru Oskaru Kalniņu, kurš savulaik bijis aizdomās turētais kādā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lietā.

Kā norāda pašvaldība, Kalniņa līdzšinējā profesionālā darba pieredze ir bijusi saistīta ar cilvēkresursu un iestāžu vadību. Kopš 1986. gada viņš strādājis vadošos amatos, un kopš 1997. gada amata pienākumus veicis pašvaldības iestādēs, gan pašvaldības uzņēmumā direktora, gan pagasta padomes pārvaldnieka amatā.

No 2007. gada Kalniņš pildījis Inčukalna novada domes izpilddirektora amata pienākumus. Viņš uzskata, ka līdzšinējā darba pieredze, sniegs jaunu pievienoto vērtību Ķekavas novada pašvaldībai, nosprausto attīstības mērķu sasniegšanai.

Plānots, ka darbu Ķekavas pašvaldībā izpilddirektora vietnieka amatā Kalniņš sāks 18. jūlijā.

Tomēr ne visi Ķekavas domes koalīcijas deputāti atbalstīja Kalniņa iecelšanu amatā. Piemēram, "Konservatīvās" partijas pārstāvis, Attīstības komitejas vadītājs Andris Vītols ir balsojis pret.

Savā "Facebook" vietnē Vītols nosauc četrus iemeslus, kādēļ balsoja pret Kalniņa kandidatūru. Viņam esot reputācijas problēmas, nepiemērota izglītība agronoma specialitātē, kandidātam neesot angļu valodas zināšanu un Kalniņš neesot uzrādījis pietiekamas zināšanas Eiropas Savienības fondu jautājumos.

Vītols piebildis, ka Kalniņam noteikts trīs mēnešu ilgs pārbaudes laiks un būšot iespējams izvērtēt, vai viņa paustās bažas par kandidāta atbilstību būs bijušas pamatotas.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, 2016. gadā KNAB veica kratīšanu Inčukalna novada domē. Kratīšanas laikā izņemti dokumenti par bērnudārza ēdināšanas korpusa izbūvi, kā arī kādas ielas asfaltēšanas darbiem. Inčukalna novada domes vadītājs Aivars Nalivaiko KNAB veikto kratīšanu domē saistīja ar opozīcijas vēlmi dezorganizēt pašvaldības darbu.

Latvijas Radio rīcībā esošā informācija liecināja, ka pašvaldības izpilddirektoram Kalniņam bija piemērots aizdomās turētā statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!