Foto: Publicitātes attēli

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, kurā saņemti pieteikumi no diviem pretendentiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejā.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 10. martā, norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Tāpat šīs kārtas laikā komisija vērtēs Satversmes aizsardzības biroja sniegto atzinumu par katra pretendenta atbilstību likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti pārrunu laikā komisijai skaidros savu redzējumu par KNAB turpmāko attīstību un prioritātēm. Šīs kārtas laikā tiks novērtētas arī pretendentu vadības kompetences.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. KNAB priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma amatā ieceļ Saeima.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir ģenerālprokurors Juris Stukāns, Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Tāpat pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Iepriekš vēstīts, ka līdzšinējais KNAB priekšnieks Jēkabs Straume nekomentē, vai vēlreiz kandidēs uz šo amatu. Viņa amata pilnvaras noslēgsies šī gada jūnijā.

KNAB priekšnieku amatā ieceļ uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!