Foto: LETA

Atkarībā no sarunu rezultātiem ar valdības koalīcijas partneriem par kopīga saraksta veidošanu pašvaldību vēlēšanās Rīgā partija "Vienotība" izvērtēs iespēju runāt arī ar citiem politiskajiem spēkiem, sacīja "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Partijas līderis skaidroja, ka jau nākamajā nedēļā politiskais spēks sāks sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Jautāts, vai "Vienotība" būtu gatava veidot kopīgu sarakstu Rīgā tikai ar nacionālo apvienību, ja partija piekritīs, bet ZZS lems šādu iespēju neizskatīt, Piebalgs atbildēja apstiprinoši, norādot, ka "Vienotība" būtu gatava veidot sarakstu ar VL-TB/LNNK, "neredzot traģēdiju, ja kāda partija startēs ar savu sarakstu".

Tomēr Piebalgs arī bilda, ka atkarībā no sarunu rezultātiem "Vienotība" raudzīsies, vai ir iespēja runāt arī ar citiem politiskajiem spēkiem. Partijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Rīgā nav vajadzīgs veidot pārāk daudz sarakstu, un partijām, kam ir līdzīgas programmas, vajadzētu startēt kopā vai vismaz vēlāk veidot kopīgu koalīciju.

Tāpat politiķis pauda, ka pēc sarunām kopumā partijām būs iespēja vienoties un saprast sadarbības iespējas pirms un pēc vēlēšanām.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - ZZS un VL-TB/LNNK - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017. gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Pagaidām pārējām koalīcijas partijām viedoklis attiecībā uz šo ierosinājumu nav vienprātīgs. ZZS pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu, apliecināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Viņš sacīja, ka politiskais spēks ir gatavs uzklausīt "Vienotības" pārstāvjus, taču politiķis domā, ka kopīga saraksta veidošana nebūs iespējama, jo ZZS jau ir pieņēmusi lēmumu veidot savu sarakstu.

Savukārt VL-TB/LNNK ir gatava sēsties pie sarunu galda un pārrunāt aicinājumu valdības koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Politiķis sacīja, ka šis būtu ļoti pozitīvs solis, ja partijas spētu par to vienoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!