Latvijas Pasts par Krievijas karoga turēšanu darba automašīnā atlaidis kādu autovadītāju, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

"Latvijas Pastā izstrādātas prasības par vienotu Latvijas Pasta automašīnu dizaina noformējumu. Iekšējās kārtības noteikumi arī paredz, ka darbinieka darba vietā nedrīkst atrasties mantas, kas nav saistītas ar viņa tiešajiem darba pienākumiem," sacīja Tērauda.

Gadījums konstatēts sakarā ar nacionāli radikāli noskaņotu latviešu jauniešu organizāciju un interneta vietņu pērn pavasarī organizētu akciju fotografēt, viņuprāt, Latvijai nelojālu personu transporta līdzekļus, kuriem piestiprināta vai kuros izrādīta Krievijas simbolika - Krievijas karogs vai tā sauktās Georga lentes.

Vienā no fotogrāfijām, kas publicēta internetā, redzama Latvijas Pasta automašīna ar Krievijas karodziņu virs instrumentu paneļa.

Lai gan akcija notika pavasarī sakarā ar Krievijā atzītās Uzvaras dienas svinēšanu Latvijā 9.maijā, kaislības ap transporta līdzekļu fotografēšanu atkal uzvirmoja pēc tam, kad nesen kādā interneta vietnē parādījās nofotografēto transporta līdzekļu īpašnieku personas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!