Foto: LETA
Par "Kustības “Par!”" jaunās valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Saeimas deputāts Daniels Pavļuts, informēja partijā.

Kongresā partija arī grozīja statūtus, palielinot valdes locekļu skaitu.

Valdē ievēlēts Pavļuts, Mārtiņš Staķis, Marija Golubeva, Vita Anda Tērauda, Dace Bluķe, Ilze Viņķele, Vladislava Šķēle, Edgars Jēkabsons, Jevgeņijs Lurje, Normunds Mihailovs un Mārtiņš Šteins.

Pavļuts uzsvēris, ka partijas galvenais uzdevums būs gatavoties pašvaldību vēlēšanām. "Valdes jaunais sastāvs, manuprāt, ir lielisks – ar brīnišķīgu un daudzveidīgu pārstāvību no visiem iespējamajiem aspektiem," paudis Pavļuts.

Tāpat "Kustība “Par!”" ievēlējusi jaunu Pārskata padomi. Tajā ir ievēlēts Pēteris Viņķelis, Pēteris Pūrītis, Laima Geikina, Baiba Anda Rubesa un Barbara Freiberga.

Vēlēšanās piedalījās 152 biedri.

Biedri arī lēmuši par statūtu grozījumiem, kas paplašināja valdes locekļu skaitu no deviņām līdz 11 vietām. Valdē turpmāk jābūt pārstāvētam arī Saeimas frakcijas vadītājam vai tā vietniekam, Eiropas Parlamenta deputātu izvirzītām pārstāvim, Ministru kabineta virzītam pārstāvim un partijas teritoriālo nodaļu virzītam pārstāvim.

Statūtu grozījumi arī paredz biedru domes un teritoriālo nodaļu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!