Foto: Publicitātes foto
Par kašķiem pie Brīvības pieminekļa 16.martā policisti noformējuši piecus administratīvā pārkāpuma protokolus, no tiem četri nodoti tiesā, bet vienā lietā jau ir piemērots naudas sods, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Savukārt Nacionālās apvienības (NA) deputātu rīcību, grūstoties pie leģionāru atceres gājiena pretinieku piketa, policija vēl izmeklē.

Pēc 16.marta pasākumiem policijā saņemti vairāki iesniegumi no iedzīvotājiem, kuri uzskatījuši, ka biedrība "Apvienība pret nacismu" traucējusi sabiedrisko kārtību un mieru pie Brīvības pieminekļa, piektā skaļi atskaņojot padomju laika mūziku.. Izvērtējot visus apstākļus, policisti noformēja protokolu par sapulces un piketa organizēšanas un norises noteikumu pārkāpšanu. Protokols nosūtīts Rīgas Centra rajona tiesai.

Tāpat policisti trīs jauniešu – divu vīriešu un vienas sievietes - darbībā konstatēja pārkāpumus, kas saistīti ar sapulces un piketa norises traucēšanu un sīko huligānismu. Katram no jauniešiem sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, un visi trīs protokoli nosūtīti izskatīšanai tiesā.

Policisti konstatēja arī to, ka 16.martā drīz pēc pasākuma vienam no piketa organizētājiem kāds no pasākumu apmeklētājiem nodarījis maznozīmīgus miesas bojājumus. Cietušais bija biedrības "Apvienības pret nacismu" Jānis Kuzins. Par šo pārkāpumu kādam jaunietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots 200 latu naudas sods.

Policijā ir saņemti arī vairāki iesniegumi par divu Saeimas deputātu – Raivja Dzintara (NA) un Jāņa Dombravas (NA) - iespējamiem pārkāpumiem piketa laikā. Policija viņu rīcību vēl izvērtē uzsāktās pārbaudes ietvaros.

Jau ziņots, ka 16.martā pēc gājiena pie Brīvības pieminekļa vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības "Apvienība pret nacismu" aktīvistiem, kuri gājienu sagaidījuši ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi. NA politiķi gribējuši izslēgt skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Saistībā ar šo notikumu NA par apsvēra iespēju prasīt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!