Lai gan Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis vēl pirms mēneša publiski solīja, ka par ļoti labiem darba rezultātiem atsevišķiem policistiem decembrī plānots izmaksāt prēmijas, tās tomēr netiks izmaksātas.

Kā sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, prēmijas netiks izmaksātas saskaņā ar valdības rīkojumu.

Jau ziņots, ka, pamatojieties uz premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) iepriekš izdoto rezolūciju, valdība 25.novembrī nolēma būtiski samazināt valsts pārvaldes izdevumus gada nogalē. Iestādēm tiks būtiski samazinātas tēriņu iespējas, liegta prēmiju un naudas balvu izmaksa, kā arī finanšu ministrs varēs noteikt budžeta kontu lietošanas ierobežojumus.

Lieljuksis žurnālistiem vēl 12.novembrī sacīja, ka "prēmiju apmēri pagaidām vēl nav zināmi, taču tās tiks izmaksātas tikai par izciliem panākumiem, apkarojot noziedzību". Katra prēmijas izmaksa tiks individuāli vērtēta. Lieljuksis sacīja, ka pie prēmijām tiks tie policisti, kas ir piedalījušies dažādās operācijās - gan konkrētu personu aizturēšanā, gan, piemēram, atklājot un atsavinot lielus daudzumus narkotisko vielu. Kā vienu no pēdējām izcilām šādām operācijām policijas šefs pieminēja aizturēto Bruņoto spēku karavīru, kurš tiek turēts aizdomās par dubultslepkavību.

"Prēmijas saņems tie, kuri ieguldījuši smagu darbu un riskējuši," teica Lieljuksis.

Prēmijas izcilnieki var gaidīt aptuveni decembra vidū, toreiz teica policijas šefs, taču tagad tas vairs nav aktuāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!