Vienojoties par sadarbību, ceturtdien, 19. augustā, politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" parakstīja saprašanās memorandus ar Latvijas Biznesa Konsultantu Asociāciju, Latvijas Sportinga federāciju, kā arī ar Latvijas Safari klubu.

Saprašanās memorandu ar Latvijas Biznesa Konsultantu Asociāciju parakstīja apvienības Saeimas deputāts Andris Bērziņš un Latvijas Biznesa Konsultantu Asociācijas izpilddirektors Dainis Locāns. Vienošanās paredz uzdevumus, lai nodrošinātu caurspīdīgu valsts un pašvaldību iepirkumu organizēšanu. Tāpat apvienība apņēmās valdības politikas plānošanas dokumentos paredzēt valsts atbalstu tautsaimniecības nozarēm, kas veicina zināšanu potenciāla paaugstināšanu nodarbinātības un eksporta attīstībai. Apvienība rosinās ES struktūrfondu līdzekļu apguves procesa vienkāršošanu.

Ar Latvijas Sportinga federāciju vienošanās tika panākta par valsts atbalstu sporta nozarei. Apvienība apņēmās panākt vīzu režīma atvieglojumus sportistiem, kuri brauc uz treniņu nometnēm un sacensībām no valstīm, kuras neietilpst ES.

Vienošanās ar Latvijas Safari klubu paredz Latvijas lauku reģionu plašāku attīstību, galveno uzsvaru liekot uz tūrisma lomu reģionu attīstības kopsakarā. Apvienība "Par Labu Latviju!" rosinās pārstādāt kritērijus, pēc kuriem reģioni tiek iedalīti atbalstāmajos un mazāk atbalstāmajos reģionos. Apvienība apņēmās panākt samaksas par medību trofeju izvešanu atcelšanu, jo šāda norma nepastāv nevienā citā Eiropas valstī un diskriminē viesmedniekus Latvijā.

Memorandus ar Latvijas Sportinga federāciju un Latvijas Safari klubu parakstīja Mareks Segliņš.

Jau iepriekš ziņots, ka apvienība "Par Labu Latviju!" vienojusies par sadarbību ar Latvijas Pensionāru federāciju, Latvijas Kredītņēmēju asociāciju, Latvijas Biomasas asociāciju, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Veselības aprūpes darba devēju asociāciju, Latvijas Preses izdevēju asociāciju, Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Sporta federāciju padomi, Latvijas Kardiologu biedrību, Latvijas Bērnu kardiologu asociāciju, Latvijas Audžuģimeņu biedrību, Latvijas Energoefektivitātes asociāciju un Latvijas Lauku sieviešu apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!