Foto: Publicitātes foto
Augstākās tiesas (AT) Civillietu palāta trešdien par labu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (iepriekš - SIA "Klīniskās universitātes slimnīcas "Gaiļezers"") bijušajai pacientei Elgai Klēģerei piedzina 1500 latu atlīdzību par viņai nodarīto morālo kaitējumu.

Kopumā Klēģere vēlējās piedzīt no šīs ārstniecības iestādes 706 203 latus par, viņasprāt, nekvalitatīvi veiktu kājas ceļa operāciju.

AT preses sekretāre Baiba Kataja informēja, ka trešdien AT piedzina par labu Klēģerei 1500 latu morālā kaitējuma atlīdzību un 109 latu zaudējumus, bet pārējā daļā viņas prasība tika noraidīta.

Trešdien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt AT Senātā.

2010.gada 8.martā Rīgas apgabaltiesa par labu Klēģerei nolēma piedzīt 5198 latu kompensāciju no "Gaiļezera", bet pārējā daļā Klēģeres prasība tika noraidīta.

Apelācijas sūdzību par šo spriedumu iesniedza gan Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, gan Klēģere.

Klēģere no ārstniecības iestādes vēlējās piedzīt 706 203 latus, no tiem ārstēšanās izdevumus - 198 latus, atrauto peļņu nesaņemtās darba algas apmērā par laiku no 2007.gada 4.jūnija līdz 2008.gada 29.februārim - 6004 latus, atlīdzību par nodarītajiem miesas bojājumiem, kuru sekas ir bijušas sakropļojums vai izķēmojums, - 350 000 latu un tikpat lielu atlīdzību par viņai nodarīto morālo kaitējumu.

Tāpat Klēģere bija lūgusi piedzīt varbūtējo atrauto peļņu nesaņemamās darba algas apmērā - 667 latus ik mēnesi, kas būtu maksājami līdz prasītājas mūža galam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!