Foto: LETA

Saeimas deputāti vērsīsies Lielbritānijas parlamentā saistībā ar Lailas Brices lietu, kurai pirms vairākiem gadiem Londonā atņemta meita, kuru viņa bija atstājusi bez pieskatīšanas, un tagad risinās bērna adopcijas process, žurnālistiem otrdien pavēstīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Inese Laizāne (NA).

"Mēs pieņēmām lēmumu sagatavot aicinājumu vērsties Anglijas parlamentā ar aicinājumu rūpīgāk izvērtēt šo tiesas procesu, pievērst uzmanību. Ideālā variantā mēs vēlētos, lai šī tiesvedība notiek Latvijā, jo tie ir Latvijas pilsoņi," par otrdien pieņemto lēmumu informēja Laizāne.

Tādējādi šis jautājums tiks pacelts politiskā līmenī.

"Tas ir politisks aicinājums. Deputāti pieminēja līdzību ar [Pītera] Grestes lietu, kad valsts ir tā, kas savus pilsoņus cenšas aizstāvēt," pauda Laizāne.

Viņa teica, ka deputāti lietas detaļas neesot analizējuši, šajā gadījumā "mēs vēlamies, lai tas nonāk Latvijas jurisdikcijā". Viņa norādīja, ka viedokļi par to, cik tas ir reāli, atšķīrušies. Nākamais solis esot Eiropas Cilvēktiesību tiesa.

Deputāti plāno, ka pirmdien paziņojums tiks parakstīts un nosūtīts Lielbritānijas parlamentam.

Otrdien notika Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas kopsēde, kurā skatīja Lailas Brices lietu. Saeimā bija ieradusies arī pati Brice. Sēde bija slēgta.

Bērns no ģimenes tika izņemts, kad māte aizsteidzās uz darbu, nesagaidot aukli. Mājas īpašnieks iegājis dzīvoklī, ieraudzījis bērnu vienu pašu un izsaucis policiju. Pašlaik notiek tiesvedība par bērna nodošanu adopcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!