Foto: LETA

Latvijas Radio izsludinātajā konkursā uz Ziņu dienesta vadītāja amatu atbildīgā komisija piecu cilvēku sastāvā par labāko atzinusi pašreizējo Ziņu dienesta darbinieci - korespondenti Lauru Dreimani, informē Latvijas Radio.

Dreimane portālam "Delfi" pastāstīja, ka viens no pirmajiem darbiem, pie kā viņa grasās ķerties, ir izmaiņas rīta programmā "Labrīt": vīzijā par ZD darbu viņa bija piedāvājusi ar laiku atteikties no mūzikas LR rīta raidījumā no pulksten 6 līdz 9. Tā vietā varētu veidot jaunas rubrikas, piedāvāt vairāk komentāru vai vairāk novadu sižetu, pieļāva Dreimane.

Viņa arī norādīja, ka Latvijas Radio 4 jeb "Doma laukuma" ziņām krievu valodā, par kurām arī atbild ZD, būs jākļūst kvalitatīvākam un aktuālākām, jo nereti LR4 ziņu raidījumos tiek atstāstīti iepriekšējās dienas notikumi. "Jā, viņiem ir cilvēku trūkums, bet, iespējams, viņi varētu iztulkot LR1 sižetu, bet LR1 – kādu "Doma laukuma" interviju," pieļāva jaunā ZD vadītāja.

Dreimane arī atzina, ka šobrīd Ziņu dienestam jāsāk meklēt jauns politiskais reportieris, jo iepriekš par to strādājusi viņa pati. Tāpēc ne par kādu štatu samazināšanu neesot domāts, jo cilvēku Ziņu dienestam tāpat trūkst, tomēr Dreimane atzina, ka nevar prognozēt un drīzāk ir skeptiska par to, vai ZD saņems papildu līdzekļus jaunu štata vienību radīšanai.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio izsludinātajā konkursā uz Ziņu dienesta vadītāja amatu kopumā tika saņemti 11 pretendentu pieteikumi, no kuriem pieci ir no esošajiem Latvijas Radio darbiniekiem.

Deviņu pretendentu vidū ir plašākai sabiedrībai nepazīstamā Diāna Ļaha, "Radio 101" darbinieks Kārlis Dagilis, Latvijas Radio žurnālists Mārtiņš Mālmeisters, Latvijas Radio žurnāliste Marta Cerava, Latvijas Radio žurnālists Jānis Zariņš, Latvijas Radio žurnālists Gusts Kikusts, Latvijas Radio darbiniece Laura Dreimane, "Rietumu Radio" darbinieks Lauris Zvejnieks un ziņu aģentūras LETA redaktors Pēteris Rugainis.

Uz nākamo konkursa kārtu netiek virzīti Jānis Mergups-Kutraitis un Jānis Krūmiņš, kuriem neesot konkursa nolikumā prasītās pieredzes mediju darbā.

Līdzšinējais Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis iecelts par vienīgo radio valdes locekli. Siksnis pēc iepriekšējā Latvijas Radio ģenerāldirektora Dzintra Kolāta aiziešanas no amata jau pildīja vadītāja pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!