Foto: LETA

Līdzšinējais Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns piektdien kongresā ievēlēts par LBAS vadītāju.

Uz šo amatu bija divi kandidāti – Baldzēns un Edgars Niedrītis. Savukārt juriste Ieva Brante, kuru virzīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, pēc kongresa lēmuma kandidātu sarakstā netika iekļauta.

Kongresā bija reģistrēti 166 delegāti, bet balsojumā piedalījās 165. Derīgas bija 163 vēlēšanu zīmes - Baldzēnu atbalstīja 100 kongresa dalībnieki, astoņi balsoja par Niedrīti, bet 55 bija pret abiem kandidātiem.

Baldzēns par saviem vietniekiem ieteica Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieku Aleksandru Muhlinkinu un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības prezidenti Irēnu Liepiņu. Viņu apstiprināšanu LBAS vadītāja vietnieku amatos kongress atbalstīja.

Līdzšinējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers uz šo amatu šodien nekandidēja.

Baldzēns darbojies vairākās arodbiedrībās, kā arī bijis Rīgas domes un Saeimas deputāts, liecina aģentūras LETA arhīvs. No 1995. gada līdz 1996. gadam Baldzēns bija Latvijas Autotransporta arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks, bet 1998. gadā viņš kļuva par Latvijas Dzelzceļnieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieku. Kopš 2002. gada viņš ieņēma LBAS vadītāja vietnieka amatu.

1997. gadā viņš tika ievēlēts par Rīgas domes deputātu, bet pēc gada mandātu zaudēja saistībā ar ievēlēšanu 7. Saeimā.

Baldzēns 1984. gadā Latvijas Valsts Universitātē ieguva grādu filozofijā.

Kā ziņots, LBAS valde jūnijā rekomendēja dalīborganizācijām izvirzīt kandidātus LBAS priekšsēdētāja amatam. Pēc dalīborganizāciju iesniegtajiem priekšlikumiem un iekšējām diskusijām LBAS valde kongresam kā kandidātu priekšsēdētāja amatam rekomendēs pašreizējo LBAS priekšsēdētāja vietnieku Baldzēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!