Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministram Edmundam Sprūdžam (RP) par Ventspils mēra Aivara Lemberga personas koda prettiesisku publiskošanu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" Datu Valsts inspekcija (DVI) piemērojusi 110 latu naudas sodu. Par šādu lēmumu portālu "Delfi" informēja Lembergs, kurš iepriekš pavēstījis, ka DVI šķetinātajā lietā ir atzīts par cietušo.

Kā paziņojumā presei norāda Lembergs, lēmums par Sprūdža sodīšanu pieņemts 24.septembrī, bet izziņots - 1.oktobrī un naudas sods viņam jāsamaksā 30 dienu laikā pēc lēmuma saņemšanas.

Lembergs norāda, ka Sprūdžs sodīts arī par to, ka "nav ievērojis Valsts pārvaldes iekārtas likuma prasības par ministra pienākumu nodrošināt savas rīcības tiesiskumu, pienācīgi organizējot viņa vadītās ministrijas darbu, lai ministrijā darbotos lēmumu tiesiskuma pārbaudes sistēma".

DVI uzskata, ka ir jāpiemēro tieši šāds sods kā administratīvās atbildības līdzeklis, jo Sprūdžu nepieciešams "audzināt likumu ievērošanas un sadzīves noteikumu cienīšanas garā, kā arī lai tiklab tiesību pārkāpējs, kā citas personas neizdarītu jaunus pārkāpumus," par DVI lēmumu informē Lembergs.

Vienlaikus DVI savā lēmumā konstatēja, ka tās rīcībā esošā informācija neliecina, ka Sprūdžs "atzīst pārkāpumu vai nožēlo", kā arī secināja, ka lietā nav neviena Sprūdža atbildību mīkstinoša apstākļa, vēsta Ventspils politiķis.

Tāpat Lembergs atzīmē, ka Sprūdžs esot pirmā tik augsta līmeņa valsts amatpersona, kurai piemērots šāds administratīvais sods.

Pats ministrs lēmumu šodien vēl nav saņēmis, portālam "Delfi" sacīja ministra padomniece Maija Pētermane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!