Foto: LETA
Aiva Rozenberga, kura savulaik darbojusies kā toreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas preses sekretāre, ir piekritusi kļūt par jaunievēlētā prezidenta Egila Levita padomnieci saziņai ar sabiedrību, trešdien neilgi pēc ievēlēšanas prezidenta amatā medijiem paziņoja Levits.

"Man ir zināmas idejas par prezidenta kancelejas vadību un galvenajiem padomniekiem. Bet tās ir idejas, kas ir manas idejas. Līdz šim brīdim, kamēr neesmu ne ar vienu runājis, skaidrāk neko nevaru pateikt," medijiem sacīja Levits.

"Vienīgā, ar ko esmu runājis, ir Aiva Rozenberga – viņa ir piekritusi būt mana padomniece saziņai ar sabiedrību," pauda Levits.

Tāpat jaunievēlētais prezidents atklāja, ka jautājumi par prezidenta kancelejas vadību skaidrāki kļūs 8. jūlijā.

Levits medijiem atklāja, ka padomnieces amatam izvēlējies Rozenbergu viņas profesionalitātes dēļ.

Kā novēroja portāls "Delfi", jau trešdien Rozenberga pavadīja Levitu – devās viņam līdz uz pirmo Valsts prezidenta interviju Latvijas Radio.


Rozenberga no 1998. līdz 2007. gadam, strādāja kā Vīķes-Freibergas preses sekretāre.

No 2014. gada Rozenberga bija Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre, bet vēlāk, 2016. gadā, kļuva par Latvijas Institūta direktori, kur nostrādāja trīs gadus, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Rozenbergai ir maģistra grāds humanitārajās zinātnēs.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātu vairākums trešdien, 29. maijā, par Latvijas Valsts prezidentu ievēlēja līdzšinējo Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!