Foto: LETA
Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) padome par tās jauno priekšsēdētāju piektdien ievēlēja bankas "Citadele" valdes priekšsēdētāju Gunti Beļavski, pavēstīja asociācijā.

Viņš aizstās amatā līdzšinējo LKA padomes priekšsēdētāju, "Swedbank" valdes priekšsēdētāju Māri Mančinski, kurš paziņojis par lēmumu atstāt "Swedbank Latvija" vadītāja amatu un darba gaitas turpināt starptautiskā uzņēmumā ārpus Latvijas un "Swedbank" grupas.

"Pateicos Mārim par darbu asociācijas vadībā. Uzņemties jaunu atbildību vienmēr ir interesanti, jo īpaši laikā, kad Latvijā aktīvi tiek ieviesti augsti standarti banku nozares regulācijā, taču vienlaikus pieaug prasība pēc ekonomikas izaugsmes, kā arī spējas labāk konkurēt ar citām valstīm. Bankām, cilvēkiem un uzņēmumiem Latvijā ir kopīga interese – stabilitāte sabiedrībā un augoša labklājība; šajos apstākļos Komercbanku asociācijas uzdevums ir būt vienojošam spēkam, kas palīdz bankām strādāt saskaņā ar labākajiem standartiem un vienlaikus rūpējas, lai Latvijas banku resursi un uzmanība tiktu veltīti cilvēku un uzņēmumu izaugsmei," uzsvēra Beļavskis.

LKA padomē atbilstoši statūtiem ir astoņas bankas, kas deleģē darbam padomē bankas vadības pārstāvjus. Savukārt šie pārstāvji no sava vidus ievēlē padomes priekšsēdētāju un viņa vietnieku. Pašlaik LKA padomē ir "ABLV Bank", banka "Citadele", "DNB Banka", "Expobank", "Nordea banka", "Norvik banka", "SEB banka" un "Swedbank".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!