Foto: DELFI

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien sēdē par Latvijas Televīzijas (LTV) prokūristu jeb pagaidu administratoru iecēla līdzšinējo biznesa attīstības projektu vadītāju Gintu Miķelsonu, portālu “Delfi” informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

LTV prokūrists savus pienākumus sāks pildīt no 29.decembra un strādās līdz LTV jaunās valdes apstiprināšanai, kas paredzēta 2013.gada 1.martā. Līdzās LTV operatīvajai pārvaldībai prokūrista pienākums būs veikt arī LTV lietvedības revīziju, lai sagatavotu LTV jaunajai valdei pilnīgu informāciju par LTV finanšu un juridisko stāvokli.

Galvenie iemesli, kādēļ NEPLP par LTV prokūristu iecēlusi Gintu Miķelsonu, ir viņa kompetence organizāciju pārvaldības jautājumos, kā arī zināšanas par situāciju LTV, jo Miķelsons pēdējos mēnešos ir strādājis pie jaunā sabiedriskā medija koncepcijas organizācijas, finanšu un tehnoloģiju jautājumiem.

Iepriekš Gints Miķelsons vairāk nekā 10 gadus darbojies vadošos amatos SIA "Lattelecom", rūpējoties par biznesa klientu apkalpošanu un tehnoloģiju attīstības projektiem, kā arī bijis telekompānijas LNT valdes loceklis interneta medija attīstības jautājumos.

Viņš ieguvis augstāko izglītību uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Biznesa skolā (MBA) un Latvijas Universitātē (bakalaura grāds), studējis uzņēmumu vadību Zīgenes (Vācija) augstskolā.

 Blomniece atgādināja, ka līdzšinējais LTV ģenerāldirektors Edgars Kots ir iesniedzis atlūgumu un 28.decembrī pārtrauc darba attiecības ar LTV.

Tāpat NEPLP ir pieņēmusi lēmumu par LTV valdes paplašināšanu līdz trīs cilvēkiem - tajā darbosies valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos.

Lai darbam jaunajā LTV piesaistītu augsti kvalificētus profesionāļus, kandidātu izvērtēšanu nolemts uzticēt profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam.

Saskaņā ar NEPLP apstiprināto konkursa nolikumu LTV jaunās valdes kandidātu pieteikšanās notiks līdz 2013. gada 15. janvārim, savukārt izvērtēšanas process varētu ilgt līdz 2013. gada februāra vidum.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!