Otrdien AS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) padomes sēdē par jauno padomes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) padomnieks un LVRTC padomes loceklis Lauris Dripe.
Kā galveno stratēģisko mērķi Dripe minēja skaidrības viešanu ciparu televīzijas projektā, lai to varētu īstenot pēc iespējas īsākā laika posmā.

Līdz šim LVRTC padomes priekšsēdētāja pienākumus pildīja Krišjānis Peters (LPP/LC), kurš 25.janvārī tika ievēlēts par lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāju. Tā kā Peters atteicās līdztekus lidostas valdes priekšsēdētāja amatam vadīt LVRTC padomi un iesniedza atlūgumu, padome lēma par jaunu priekšsēdētāju.

Petera vietā padomē tika ievēlēta satiksmes ministra biroja vadītāja Inga Pelša.

Lauris Dripe LVRTC padomes locekļa pienākumus pildīja no 2006.gada aprīļa.

LVRTC ir valsts akciju sabiedrība, kuras visu akciju īpašnieks ir Latvijas Republika, bet intereses pārstāv Satiksmes ministrija.

LVRTC nodrošina raidorganizāciju, tostarp Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas, pasūtījuma izpildi, pārraidot zemes apraides tīklā radiofonijas un televīzijas programmas auditorijai visā valsts teritorijā, novadot šīs programmas no studijām līdz raidītājiem un izplatot ēterā, kā arī plānojot, projektējot, organizējot un ekspluatējot pārraides sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!