Foto: AFI
Bijušie Latvijas Augstākās Padomes deputāti, kuri 1990.gadā balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, aicina vēlētājus piedalīties 18.februārī gaidāmajā referendumā par otras valsts valodas piešķiršanu krievu valodai un balsot pret to.

"4.maija Deklarācijas kluba" kopsapulcē otrdien pieņemtā paziņojumā bijušie deputāti norāda: "Situācijā, kad Latvijas neatkarībai naidīgi spēki rīko akciju, kas vērsta pret Latvijas valsts neatkarību, drošību un nacionālo identitāti, pret latviešu tautu, cenšoties tai uzspiest krievu valodu kā otro valsts valodu, mēs, Latvijas Augstākās Padomes deputāti, kuri 1990.gada 4.maijā balsoja par Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, aicinām visus Latvijas pilsoņus, kuriem dārga ir Latvijas valsts un tās nākotne, 18.februārī nepalikt mājās."

"Piedalīsimies referendumā, lai vienprātīgi nobalsotu "pret" krievu valodu kā otro valsts valodu Latvijā, jo tikai vienots "pret" var pārtraukt šo Latvijas neatkarību apdraudošo procesu," teikts paziņojumā. 

Jau ziņots, ka 18.februārī notiks referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt valsts valodas statusu. Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem jānobalso vismaz 771 350 pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!