Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) aizturējusi kādu vīrieti un viņa radinieci par nelegālo ieroču glabāšanu, informē VP.

Nedēļas sākumā Jūrmalas policijas iecirknis saņēma informāciju no pašvaldības policijas, ka stāvlaukumā pie lielveikala Viestura ielā, Lielupē, aizturēts iereibis 1974. gadā dzimis vīrietis, kuram ir divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti.

VP darbinieki noskaidroja, ka kāds aculiecinieks redzējis, kā iereibušais vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu cenšas izsist automašīnas stiklu. Notikuma vietā bijusi arī kāda sieviete, taču vīrieša aizturēšanas laikā viņa aizbēga

Policisti noskaidroja sievietes personību un uzsāka viņas meklēšanu. Neilgi pēc notikušā policisti aizturēja 1979. gadā dzimušu sievieti – aizturētā vīrieša radinieci.

Pie vīrieša, kurš jau iepriekš sodīts par krāpšanu, policisti atrada un atsavināja pistoli "Astra" un paštaisītu automātisko pistoli ar klusinātāju. Veicot sankcionētu kratīšanu abu aizturēto personu dzīvesvietā, policisti atrada arī patronas, kā arī apgrieztu bisi.

Par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Policija tiesai lūdza piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, taču tiesa to nepiemēroja. Turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!