Foto: LETA
Par prettiesisku rīkojumu izdošanu saistībā ar darbinieku prēmēšanu no Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" valdes atsaukta valdes locekle Anita Kehre, informēja Veselības ministrija.

Saskaņā ar NRC "Vaivari" apstiprināto valdes reglamentu Anitai Kehrei nav tiesību parakstīt dokumentus, kas saistīti ar iestādes finansēm, atalgojumu un materiālu pabalstu piešķiršanu u.c. finanšu dokumentus. Tomēr, neskatoties uz to, viņa bez saskaņošanas ar valdes priekšsēdētāju bija izdevusi rīkojumu par prēmiju piešķiršanu atsevišķiem iestādes darbiniekiem, informēja VM.

Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš kā NRC "Vaivari" kapitāla daļu turētājs norāda, ka atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai valsts un pašvaldību institūcijas 2011.gadā nedrīkst izmaksāt prēmijas. Tādējādi lēmums par atsevišķu darbinieku prēmēšanu ir prettiesisks.

Ņemot vērā visus apstākļus un uzticības zaudēšanu Kehrei, NRC "Vaivari" ārkārtas dalībnieku sapulcē tika pieņemts lēmums ar 30.decembri atsaukt viņu no valdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!