Foto: LETA

Par jauno Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāju 6. februāra sēdē ievēlēta Dace Ķezbere, kura līdz šim pildīja NEPLP priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, informē padome.

Par priekšsēdētāja vietnieku padomes locekļi ievēlējuši Ivaru Āboliņu.

"Šobrīd padomei visvairāk ir vajadzīga pieredzes un zināšanu pārmantojamība. Ņemot vērā, ka strādāju padomē kopš 2015. gada jūnija, varu būt noderīga kā "tilts" starp iepriekšējo padomi un jauno," skaidro Ķezbere.

NEPLP dalībnieki vienojušies arī par atbildības jomām. Ieva Beitika atbildēs par VSIA "Latvijas televīzija" pārraudzību, bet Ķezbere būs līdzatbildīgā šajā jautājumā.

VSIA "Latvijas radio" pārraudzīs Ivars Āboliņš, bet līdzatbildīgais padomes loceklis būs Patriks Grīva.

Tāpat Grīva būs atbildīgais par komercradio nozares pārraudzību, bet Āboliņš šajā jautājumā būs līdzatbildīgais.

Gunta Līdaka pārraudzīs komerctelevīzijas, bet Beitika šajā jomā būs līdzatbildīgā, savukārt kabeļtelevīzijas pārraudzīs Ķezbere un Līdaka būs līdzatbildīgā padomes locekle.

Starpinstitucionālās sadarbības, kā arī likumdošanas procesa jautājumus vadīs Līdaka, bet pārējie padomes locekļi būs līdzatbildīgi atbilstoši savām pārraugāmajām jomām.

Tāpat Beitika būs atbildīgā par starptautisko sadarbību elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozerē.

Par sabiedrisko mediju portāla "Lsm.lv" darbību atbildīgi būs visi četri NEPL padomes locekļi, kuru atbildības joma ir sabiedriskie mediji.

Jau ziņots, ka Saeima janvārī NEPLP locekļu amatos iecēla Ivaru Āboliņu, Ievu Beitiku, Patriku Grīvu, kā arī Guntu Līdaku. Bez šiem kandidātiem pieteikti bija arī SIA "Platforma Filma" valdes priekšsēdētāja Aija Ansone, neatkarīgā žurnāliste Žanna Helmane, SIA "Hansa Investment Club HIC" valdes priekšsēdētājs Nikolajs Lācis, pašreizējais NEPLP loceklis Dainis Mjartāns, Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktore Vita Anda Tērauda, kā arī žurnāla un portāla "Ir" ārštata autore Sanita Upleja-Jegermane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!