Foto: Ieva Ābele, Saeima

Par partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) valdes priekšsēdētāju atkārtotā biedru sapulcē ievēlēta Saeimas deputāte Ieva Krapāne.

Sākotnēji sapulcē tika ievēlēta jaunā partijas valde - Krapāne, Krists Bergans-Berģis, Jurģis Miezainis, Māris Možvillo, Ramona Petraviča un Ēriks Pucens. Balsojot par kandidātiem, kas bija pieteikuši savu kandidatūru valdei, par Berganu-Berģi nobalsoja 147 partijas biedri, pret - 55, bet 31 atturējās, par Krapāni nobalsoja 130 partijas biedri, pret - 101, bet divi atturējās, par Miezaini nobalsoja 132 partijas biedri, 79 bija pret, bet 20 atturējās, par Možvillo nobalsoja 131, pret - 84, bet 18 atturējās, ar Petraviču nobalsoja 123 partijas biedri, pret - 92, bet 18 atturējās, bet par Pucenu nobalsoja 119 partijas biedri, pret - 107, atturējās 7 balsotāji.

Vietu valdē zaudēja Toms Andersons un Raimonds Nipers. Darbu valdē turpina Krapāne, Možvillo, Petraviča un Pucens, bet Bergans-Berģis un Miezainis ir jauni valdes locekļi.

Savu kandidatūru uz valdi bija pieteikuši arī Andersons, Nipers, Ruslans Baņņikovs, Aivars Donskis, Aivars Geidāns, Andra Jupatova, Elita Lazda un Artūrs Vējš. Balsošana par katru kandidātu notika atsevišķi.

Valdes locekļi no sava vidus valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīja Krapāni, un sapulce viņu tajā apstiprināja ar 116 balsīm par, 36 pret un 16 dalībniekiem atturoties.

Kā ziņots, 20.februārī kvoruma trūkuma dēļ nebija iespējams aizvadīt PCL ikgadējo biedru sapulci. Atklājot pasākumu, valdes locekle Ieva Krapāne paziņoja, ka partijā ir 602 biedri, savukārt sapulcē piedalās tikai 40 klātesoši biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!