Foto: F64

Par konstatētiem pārkāpumiem iepirkumos Labklājības ministrija (LM) no darba atbrīvojusi valsts sociālā aprūpes centra "Zemgale" direktori Martu Itenbergu, pastāstīja LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Jaunzeme sacīja, ka, "spriežot pēc visa, aprūpes centra vadības rīcība būtiski sadārdzinājusi iepirkumus". Viņa arī piebilda, ka šis ir jau trešais gadījums, kad par šādiem vai līdzīgiem pārkāpumiem no darba atbrīvots aprūpes centra vadītājs.

Plašāku informāciju LM sola sniegt tuvākajā laikā.

Intenberga no amata ir atbrīvota no direktores amata par iepirkumos konstatētajiem pārkāpumiem, informē Labklājības ministrija (LM). Centra direktore ir pārkāpusi Publisko iepirkumu likumu un līdzekļu izšķērdēšanas novēršanas likumu. Divos gadījumos bija iepirktas acīmredzami dārgākas preces un pakalpojumi. Savukārt citā situācijā tika noslēgts iepirkuma līgums, lai gan direktore varēja konstatēt, ka attiecīgajā iepirkumā komisija lēmumus par līguma slēgšanu bija pieņēmusi prettiesiski – bez likumā noteiktā minimālā iepirkumu komisijas locekļu skaita, informēja ministrija.

”Pārbaudot ministrijas rīcībā nonākušo informāciju, konstatējām, ka VSAC ”Zemgale” direktore, uzņemoties saistības par nepamatoti sadārdzinātu preču un pakalpojumu iegādi, valsts budžetam ir nodarījusi būtiskus zaudējumus. Šādā situācijā darba attiecības turpināt nebija iespējams, jo direktore bija zaudējusi darba devēja – ministrijas uzticību,” norāda LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Līdz vakances aizpildīšanai Valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" direktora pienākumus pildīs VSAC "Zemgale" filiāles "Jelgava" vadītājs Gaismonis Žilinskis.

VSAC ”Zemgale” ir LM padotībā esoša iestāde. Tā sastāvā ir sešas filiāles – Iecava, Īle, Jelgava, Ķīši, Ziedkalne, Kauguri. VSAC ”Zemgale” šobrīd atrodas 937 cilvēki ar smagiem garīga rakstura traucējumiem.

Aprūpes centrs "Zemgale" apvieno sešas sociālās aprūpes centra filiāles - "Zemgale", "Ziedkalne", "Īle", "Kauguri", "Iecava" un "Ķīši". Visos šajos aprūpes centros dzīvo cilvēki ar 1. vai 2.grupas invaliditāti. Tajās tiek nodrošināta ilgstoša sociālā aprūpe un rehabilitācija pilngadīgām personām ar smagiem garīga rakstura traucējumiem - pirmās un otrās grupas invalīdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!