Partija "Saskaņa" nedēļas nogalē no savām rindām ir izslēgusi divus savus pārstāvjus Liepājas domē - vicemēru Juriju Hadaroviču un deputātu Romanu Miloslavski, kuriem pārmet "priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu", pastāstīja "Saskaņa" Kurzemes reģiona koordinators un Liepājas nodaļas valdes loceklis Valērijs Agešins.

Līdz ar to var teikt, ka "Saskaņa" ir zaudējusi ietekmi Liepājā, kur partija pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām pirmo reizi spēja iekļūt valdošajā koalīcijā. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās ilggadējā Liepājas mēra Ulda Seska (Liepājas partija) nespēja iegūt absolūto vairākumu, tāpēc septiņiem saviem deputātiem koalīcijā piepulcēja trīs "Saskaņas" deputātus, savukārt opozīcijā tika atstāti pieci deputāti no nu jau likvidētās Reformu partijas.

"Konflikta situācija nevar turpināties mūžīgi, un šie deputāti negribēja dzīvot un strādāt draudzīgi," sacīja Agešins, piebilstot, ka sestdien Liepājas nodaļas valde nolēma izslēgt no partijas Hadaroviču un Miloslavski.

Savukārt jautājums par vēl vienu deputātu - Naumu Vorobeičiku - vēl netika skatīts, un Liepājas nodaļas valde to vērtēšot vēlāk.

Skaidrojot šo lēmumu, Agešins pauda, ka šie deputāti atbalstīja vairākus lēmumus, kas bija pretrunā ar priekšvēlēšanu programmu un nodaļas valdes lēmumiem, piemēram, viņi nobalsoja par cenu paaugstināšanu Liepājas sabiedriskajā transportā pagājušajā gadā, par līdzekļu piešķiršanu rallijam Liepājā u.c.

"Šie cilvēki vairāk sadarbojušies ar Liepājas partiju un Uldi Sesku nekā ar "Saskaņas" biedriem," skaidroja Agešins. Viņš arī prognozēja, ka Liepājas domē "koalīciju nekas neapdraud", jo abi izslēgtie deputāti varētu turpināt sadarboties ar Liepājas mēru.

Jau ziņots, ka šī gada pavasarī izraisījušās būtiskas domstarpības starp Liepājas domes "Saskaņas" deputātiem.

Vorobeičiks portālam "irliepaja.lv" atzinis, ka savulaik izpalīdzējis gan Hadarovičam, gan Miloslavskim notušēt traipus biogrāfijā, bet tagad par savu neapdomīgo rīcību saņemot "pēc pilnas programmas". Vorobeičika darbību Liepājas Kompleksās sporta skolas direktora amatā janvāra nogalē pārbaudīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), bet pēdējā pusgada laikā vēl vairākas citas institūcijas - Valsts kontrole, pašvaldības revidenti, Izglītības un zinātnes ministrija, Izglītības kvalitātes dienests, Darba inspekcija.

Ne KNAB, ne citas iestādes un institūcijas nekādus pārkāpumus nav konstatējušas. Aizdomās par KNAB un citu institūciju "uzsūtīšanu" viņam Vorobeičiks tur savus partijas biedrus un tuvākos kolēģus Liepājas domes koalīcijā Hadaroviču un Miloslavski. "Acīmredzot pārāk daudz par viņiem abiem zinu, tāpēc grib no manis tikt vaļā," portālam atzinis deputāts. Vajāšana sākusies kopš brīža, kad Kompleksās sporta skolas direktors atlaidis no darba savu padoto Miloslavski, kurš pēc tam apvienojies ar Hadaroviču un sācis cīņu.

Partijas "Saskaņa" pārvēlētajā Liepājas nodaļas valdē bez nodaļas vadītāja Sergeja Dikterjova darbojas arī Agešins, Indulis Jankovskis, Vita Šešunova, Pjotrs Jevtušenko, Tatjana Aleksejeva-Kozlovska un Pāvels Goroškovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!