Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) biedru pilnsapulcē šodien par partijas vadītāju un valdes priekšsēdētāju līdzšinējā vadītāja Gata Kokina vietā tika ievēlēts Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs.

Kā informēja partijas preses sekretārs Kaspars Funts, jaunajā SCP valdē tika ievēlēti Aleksejs Loskutovs, Artis Pabriks, Egons Liepiņš, Karina Korna, Gundega Rancāne, Edgars Štelmahers, Edvards Smiltēns, Inese Vasiļjeva, Gints Knoks un Kaspars Funts.

Uzstājoties pilnsapulcē, Štokenbergs kritizējis jaunieceltās valdības programmu, īpaši pensiju indeksācijas atcelšanu. SCP līderis solīja vērsties Satversmes tiesā, lai atceltu "netaisnīgo Saeimas lēmumu".

SCP Valsts pārvaldes darba grupas vadītājs, valdes loceklis Aleksejs Loskutovs pilnsapulcē aicināja SCP biedrus saglabāt vienkāršību, cilvēcību un nekad nekļūt augstprātīgiem. "Ir pārsteidzoša valdošās koalīcijas politiķu augstprātīgā attieksme pret iedzīvotājiem, cik augstprātīgi viņi runā ar cilvēkiem! Mums jārunā ar cilvēkiem kā ar saviem draugiem. Mums ar iedzīvotājiem ir jārunā un jāstrādā tā, lai viņi mūs saprastu, lai viņi mums uzticētos un izstāstītu par savām problēmām, jo tikai tad mēs labāk izpratīsim situāciju un zināsim, kā rīkoties. Lai augstprātība paliek ārpus mūsu rindām!" viņš teica.

Savukārt SCP Ekonomikas un finanšu darba grupas vadītājs Egons Liepiņš izklāstīja SCP sagatavoto ekonomikas stabilizēšanas plānu, kas paredz Latvijas ekonomikas starptautiskās konkurētspējas palielināšanu, valsts pārvaldes izdevumu samazināšanu, kā arī krīzes pārvarēšanai nepieciešamos monetāros pasākumus, finansējuma avotus, atbalstu grūtības nonākušiem hipotekāro kredītu ņēmējiem, darba vietu saglabāšanu un jaunu radīšanu, uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, pasākumus eksporta veicināšanai, radot tehniski inovatīvus produktus, importa samazināšanu, veicinot pašmāju ražojumus un pakalpojumus, infrastruktūras attīstīšanu un nodokļu sloga līdzsvarošanu.

Piektdien SCP biedru pilnsapulcē tika apstiprināta SCP pašvaldību vēlēšanu platforma un Eiropas Parlamenta programma.

SCP dibināta 2008.gada 6.septembrī. Pašlaik partijā ir 775 biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!