Foto: LETA

Ja Satversmes aizsardzības birojs (SAB) liegs pielaidi valsts noslēpumam, tad tieslietu ministre Baiba Broka (NA), kura kandidē arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), to viņa pirmdien atklāj intervijā laikrakstam "Diena".

"Es patiesi paļaujos uz to, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) savu darbu dara godprātīgi, un esmu pilnīgi pārliecināta, ka nav nekāda objektīva pamata, lai man šīs pielaides nebūtu," intervijā norāda ministre. Viņa bilst, ka astoņus gadus viņai bijusi otrās kategorijas pielaide, savukārt atšķirība starp otro un pirmo esot minimāla. "Drošības policija visus šos gadus manu darbu ir uzraudzījusi, jo strādāju ārkārtīgi sensitīvā jomā - aviācijā, kur mana atbildība bija pārstāvēt Latvijas valsts intereses ne tikai Eiropā, bet pasaulē kopumā. Man nav bijis neviena aizrādījuma vai norādes, ka es jebkādā veidā šo īpašo režīmu būtu jebkad pārkāpusi," intervijā uzver Broka.

Jautāta, vai pielaides ilgo iegūšanu nesaista ar politiskiem procesiem, Broka intervijā norāda, ka "bažas rada no dažādām augstām Vienotības amatpersonām jau sākotnēji izskanējušais, ka pielaides varētu nebūt". Politiķe norāda, ka tas viņai liek domāt, ka ir politiķi, kas "mēģina to kaut kādā veidā ietekmēt".

Intervijā laikrakstam "Diena" Broka norāda, ka par pielaides ilgstošu nedošanu deputāts Andrejs Elksniņš (SC) ir vērsies ar sūdzību ECT un tā ir pieņemta. Arī viņa apsver šādu iespēju: "Ja vajadzēs, iešu arī uz Cilvēktiesību tiesu."

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka SAB galīgais termiņš pielaides došanai Brokai ir 6.jūnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!