Foto: F64
Otrdien, 18. februārī, Veselības ministrijā (VM) notika “Piejūras slimnīca” kapitāldaļu turētāja ārkārtas sanāksme, kuras laikā pieņemts lēmums no amata atsaukt valdes locekli Eviju Siliņu, portālu “Delfi” informēja VM.

"Piejūras slimnīcā" īstenotās pārbaudes laikā tika atklāts, ka valdes locekle Siliņa ir pārkāpusi amata pilnvaras, nosakot sev papildu atalgojumu ārpus vienotās atlīdzības sistēmas apmēra.

Pārbaudē tika konstatēts, ka slimnīcas valdes sēdēs ir apstiprināts amatu apmaksas saraksts un šajā sarakstā ir iekļauti arī amati, kurus pilda un par kuriem atlīdzību saņem valdes locekle Siliņa - bērnu psihiatrs un psihiatrs dežūrārsts. Tādējādi Siliņa ir pieņēmusi lēmumus par sev nosakāmo atlīdzību.

Slimnīcas valdes loceklim nav tiesību saņemt atlīdzību par cita amata pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā ārpus vienotās atlīdzības sistēmas apmērā noteiktā, tādēļ nolemts atsaukt Siliņu no slimnīcas valdes locekles amata.

Lai pārliecinātos par līdzīgu gadījumu neesamību citās slimnīcās, veselības ministre Ilze Viņķele uzdevusi pārbaudes veikt arī citās ārpus Rīgas esošajās kapitālsabiedrības, kurās Veselības ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja.

"Piejūras slimnīcas" valdē darbu turpina slimnīcas valdes priekšsēdētājs Artūrs Bērziņš.

Jau vēstīts, ka šobrīd turpinās "Piejūras slimnīcas" reorganizācijas process, apvienojot to ar slimnīcu "Ģintermuiža".

Veselības ministrija (VM) plāno optimizēt pašreizējo slimnīcu tīklu, kā arī izskatīs iespēju iegūt valsts līdzdalību stratēģiski svarīgajās reģionālajās slimnīcās.

Specializēto slimnīcu vidū paredzēts reorganizēt Aknīstes psihoneiroloģisko slimnīcu, pievienojot to Daugavpils psihoneiroloģiskajai slimnīcai. Savukārt "Piejūras slimnīcā" sniegto onkoloģijas pacientu ārstniecību paredzēts koncentrēt Liepājas reģionālajā slimnīcā, savukārt psihiatrijas pakalpojuma nodrošināšana tiks koordinēta ar slimnīcu "Ģintermuiža".

Abos gadījumos - gan Aknīstē, gan Liepājā, kur atrodas "Piejūras slimnīca", - arī turpmāk tiktu sniegta psihiatrijas ārstniecība gan ambulatori, gan stacionāri.

VM iepriekš norādīja, ka uz Piejūras slimnīcas un slimnīcas "Ģintermuiža" apvienošanu tā raudzīsies no pakalpojumu kvalitātes viedokļa. Piemēram, Piejūras slimnīca saistībā ar speciālistu trūkumu jau iniciējusi atteikšanos no bērnu ārstniecības stacionārā.

Ministrija iecerējusi attīstīt arī psihiatriskās aprūpes ambulatoros centrus. Tos gan plānots attīstīt uz esošo ārstniecības iestāžu bāzes, proti, Rīgā pagaidām plānoti trīs šādi centri, tāpat pa centram iecerēts nodrošināt Jelgavā, Daugavpilī un Liepājā. Šā gada vasarā VM teica, ka meklē risinājumus centra izveidošanai arī Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!