Foto: DELFI

Otrdien, 13. oktobrī, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas otrajā sēdē ievēlēja divus komitejas priekšsēdētāja vietniekus, šajos amatos apstiprināja Antoņinu Ņenaševu (APP) un Lauri Ērenpreisu (JV), portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Komitejas deputātu vairākums atbalstīja divu komitejas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanu. Šiem amatiem tika izvirzīta deputāte Ņenaševa un deputāts Ērenpreiss. Desmit deputātiem balsojot "par", diviem "pret" vienam atturoties, amatā apstiprināja Ņenaševu, bet deviņiem deputātiem balsojot "par", diviem "pret" un diviem atturoties amatā ievēlēja Ērenpreisu.

Komitejas sēdes turpinājumā deputātiem tika sniegts ziņojums par Rīgas domes Īpašuma departamenta darbības jomām.

Departamenta direktore Aija Rimicāne un pārvalžu priekšnieki informēja par galvenajiem darbības virzieniem Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma pārvaldībā un līdzdalību pilsētvides veidošanā, iepazīstināja deputātus ar nekustamā īpašuma pārvaldības organizāciju pašvaldībā, pašvaldības īpašuma iznomāšanas procesiem un šobrīd sniegto atbalstu nomniekiem.

Deputātiem tika sniegta informācija par departamenta valdījumā esošajos objektos (skolās, bērnudārzos, kultūras, sporta, veselības un sociālās ēkās) šogad īstenotajām investīcijām, kā arī ERAF projektu ieviešanu. Strukturēta informācija tika prezentēta deputātiem arī par departamenta līdzdalību pilsētvides veidošanā, kas iekļauj vidi degradējošu būvju sakārtošanu un pašvaldības līdzfinansējuma programmas kultūrvēsturisko ēku un dzīvojamo māju atjaunošanā.

Arī Rīgas pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vadītāja Rasma Freimane un komisijas pārstāvji iepazīstināja deputātus ar komisijas funkcijām, uzdevumiem un ikdienas darbā veicamajiem darbiem un to apjomiem.

Jau ziņots, ka 5. oktobrī tika ievēlētas Rīgas domes pastāvīgās komitejas. Par Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju ievēlēja Daini Loci (NA/LRA) un tās sastāvā strādās 14 jaunievēlētie domes deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!