Ministru kabinets pirmdien ārkārtas sēdē nolēma par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāri ar 1.janvāri iecelt Laimdotu Straujumu, kura jaunajā amatā tiks pārcelta no Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amata, informēja RAPLM Komunikācijas nodaļā.
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs uzskata, ka Straujumas iecelšana Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāres amatā "stiprinās ministrijas kapacitāti un ļaus efektīvāk realizēt ministrijas uzstādītās prioritātes".

Valsts sekretāres darba kārtībā būs, piemēram, padziļināta ekonomiskā analīze par visu nozaru ministriju plānotajām investīcijām reģionos un četru gadu plāna izstrāde investīciju piesaistei reģionos, kā arī Nacionālā attīstības plāna īstenošana, ieviešanas vadība un uzraudzība.

Laimdota Straujuma ir beigusi Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, savukārt 1992.gadā ieguvusi ekonomikas doktora grādu. Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā Straujuma strādāja kopš 2000.gada.

Līdzšinējā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Kukute ar 2007.gada 1.janvāri tiek pārcelta Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!