Jaunā Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina parādsaistības pērnā gada beigās veidoja 373 tūkstošus eiro, liecina viņa iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Deklarācijā par 2015. gadu viņš norādījis parādsaistības 204 tūkstošu eiro un 169 tūkstošu eiro apmērā.

Tikmēr aizdevumos Jakrins bija izsniedzis 216,2 tūkstošus eiro. Jānorāda, ka vēl 2014. gada deklarācijā Jakrins norādījis vien 21,6 tūkstošu dolāru aizdevumu.

Lielākos ienākumus – 55,7 tūkstošus eiro – Jakrins 2015. gadā guva par darbu Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), kur viņš ir valdes loceklis. Kā nozares padomnieks Rīgas domes Satiksmes departamentā viņš nopelnīja 14,8 tūkstošus eiro, bet 8000 eiro viņš ieguvis, pārdodot laivu.

Jakrinam kopīpašumā pieder zeme un ēka Rīgā. Tāpat viņš ir uzņēmumu "JKP Latvija" un "infy.me" līdzīpašnieks.

Skaidrā naudā viņš norādījis 5000 eiro un 4000 ASV dolāru uzkrājumus, savukārt bankā "Citadele" viņam glabājas vēl 5000 eiro.

Jakrins bijis ilggadējs Nacionālās apvienības biedrs un savulaik tika dēvēts par "tēvzemiešu kasieri", taču pēdējās Saeimas vēlēšanās viņš startēja no partijas "Latvijas attīstībai". Jakrins bija viens no partijas līderiem Vidzemē.

Jakrins bijis gan satiksmes ministra Kaspara Gerharda biroja vadītājs, gan viņa padomnieks ekonomikas ministra amatā. Tāpat viņš bijis AS "Rīgas siltums" padomes priekšsēdētājs, Ventspils brīvostas valdes loceklis, SIA "Rīgas nami" padomes priekšsēdētāja vietnieks u.c.

Kopš 2010. gada Jakrins ir CSDD valdes loceklis. Saistībā ar viņa nokļūšanu šajā amatā izcēlās skandāls, jo Jakrins CSDD valdē tika iecelts valdības pēdējā darba dienā. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) partijas TB/LNNK valde saistībā ar notikušo nolēma Jakrinam izteikt "stingru" brīdinājumu.

Tāpat Jakrins mediju intereses lokā nokļuva saistībā ar iespējamiem draudiem tā laika Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājam Marekam Gailītim.

2010. gada septembrī toreizējā satiksmes ministra Gerharda (TB/LNNK) biroja vadītājs Jakrins aicināja Gailīti uz sarunu, liecina aģentūras LETA arhīvs. Sarunā Jakrins pieprasījis par Satiksmes ministriju veidot pozitīvus sižetus, pretējā gadījumā solot, ka darbu zaudēs Gailīša sieva, kura strādā "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā".

Drošības policija par notikušo atteicās ierosināt kriminālprocesu, jo Jakrina rīcībā netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, bet "Visu Latvijai" pauda nosodījumu par Jakrina rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!