Jaunā Rīgas dome otrdien ārkārtas domes sēdē par vicemēru ievēlēja vienīgo šī amata kandidātu kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvi Sergeju Dolgopolovu, iezīmējot šķelšanos starp valdības koalīcijas partiju balsīm.
Par viņu savas balsis atdeva 41 jaunais domnieks, savukārt pārējie 19 balsoja pret viņu. Balsojums par Dolgopolovu ir daudz pārliecinošāks nekā balsojums par jauno Rīgas mēru Gundaru Bojāru, kurš saņēma 31 balsi - tieši tik, cik ir minimums nokļūšanai šajā amatā.

Neraugoties uz to, ka balsojums par Dolgopolovu kā Rīgas vicemēru liecina - par viņu vismaz trīs balsis nodevusi arī kāda no trim valdības koalīcijas partijām, visu triju pārstāvji apgalvoja, ka balsojuši pret viņu.

Īvāns: LC un TP izrādīja jaunbagātnieku vīzdegunību

Sergeja Dolgopolova ievēlēšana Rīgas vicemēra amatā ir devusi lielisku mācību valdību veidojošajām partijām, sacīja Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) deputāts Dainis Īvāns.

"Rīgas mēra un vicemēra vēlēšanās "Latvijas Ceļš" un Tautas partija izrādīja jaunbagātnieku vīzdegunību un cinismu pret mums, tāpēc dabūja lielisku mācību. Ļoti labi, ka viņi nav pie varas," teica Īvāns.

Viņš norādīja, ka LSDSP tiek pārmesta sadarbošanās ar cilvēkiem, kas ir balsojuši pret Latvijas neatkarību, bet, viņaprāt, bīstamāka ir sadarbība ar tiem, kas Latviju ir pārdevuši. Īvāns uzskata, ka zīmīgi ir tas, ka par Dolgopolovu balsojuši aī valdošo partiju pārstāvji, kuri nebalsoja par Gundaru Bojāru.

Viņš pauda, ka nezinot, kāpēc valdošās partijas slēpjot, ka kāds no tās deputātiem ir balsojis par Dolgopolovu. Viņš joprojām cer, ka varētu izveidot koalīciju, kurā darbotos arī "tēvzemieši", PCTVL atstājot kā sadarbības partnerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!