Foto: AP/Scanpix

Pateicoties sabiedrības ziedojumiem, šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā ārstniecību un rehabilitāciju sāks divi Ukrainas armijas karavīri, pastāstīja fonda "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Līdz šim brīdim Latvijas iedzīvotāji Ukrainā cietušo ārstēšanai un rehabilitācijai saziedojuši 12 765 eiro. No tiem 499 eiro jau iztērēti aviobiļešu iegādei minētajiem diviem cilvēkiem. Tāpat tiks segtas abu ievainoto ārstniecības un rehabilitācijas izmaksas, kuru apjoms tiks precizētas pēc ārstu pārbaudēm.

Ošāne skaidroja, ka visa līdz šim saziedotā nauda netiks iztērēta tikai divu cilvēku ārstniecībai un rehabilitācijai. Par pārējo izlietojumu fonda vadība vēl lems. Kad tieši, viņa gan nemācēja teikt, bet minēja, ka pagaidām ziedojumus plānots izmantot cietušo uzņemšanai Latvijā.

Fonda pārstāve piebilda, ka visu formalitāšu nokārtošanai, lai cietušie varētu ierasties Latvijā, nepieciešams vismaz mēnesis.

Kā pirmie par sabiedrības ziedojumiem ārstniecību un rehabilitāciju Latvijā saņems 24 gadus vecais Vadims un 26 gadus vecais Mikols, sacīja Ošāne.

Vadimam jūnijā sašauta labā elkoņa locītava, bet Mikols ir cietis mīnas sprādzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!