Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Par sabiedrisko mediju apvienošanu atbildīga ir Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP), portālam "Delfi" uzsvēra Kultūras ministrijā (KM).

Ministrijā informēja, ka mediju politikas pamatnostādnēs, par kuru izstrādi ir atbildīga KM, tiks definēti galvenie vienota sabiedriskā medija izveides principi, turklāt KM tos noteiks sadarbībā ar SEPLP.

"Taču pamatnostādnēs nav iespējams risināt jautājumus, kas ir SEPLP ekskluzīvā kompetencē, tostarp izstrādāt koncepcijas par sabiedrisko mediju apvienošanas un finansēšanas jautājumiem. Mediju politikas pamatnostādnes ir Mediju politikas plānošanas dokuments, kurā tiek noteikti Latvijas mediju politikas attīstības virzieni, pēcāk tiem paredzot atbilstošus izpildes mehānismus gan normatīvajos aktos, gan dažādu projektu realizācijā, kā arī plānojot finansējumu attiecīgo virzienu īstenošanai," pauda KM.

Ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons (NA) sacīja, ka starp KM funkcijām ir arī atbildība par mediju politikas izstrādi Latvijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!