Foto: LETA

Saeimas deputāti ceturtdien atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par Saeimas priekšsēdētājas biedri ievēlēja Inesi Lībiņu-Egneri (RP), kura šajā amatā stāsies partijas biedres Ingas Bites vietā.

Deputāti par izmaiņām Saeimas prezidijā pirmo reizi balsoja atklātā balsojumā, izmantojot vēlēšanu zīmes. Par Lībiņas-Egneres apstiprināšanu Saeimas prezidija sastāvā nobalsoja 76 deputāti, pret bija – četri deputāti. Kopumā balsoja 82 deputāti, līdz ar to par nederīgām atzītas divas vēlēšanu zīmes.

Savukārt par Bites atsaukšanu no Saeimas priekšsēdētājas biedres amata nobalsoja 55, pret - divi, atturējās 13 deputāti.

Sēdes laikā pēc Saeimas prezidija locekļa Dzintara Rasnača (NA) iebildumiem izvērtās debates par to, vai Bite laicīgi uzrakstījusi iesniegumu par aiziešanu no amata.

RP frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis pieļāva, ka Bite pirms došanās atvaļinājumā piemirsusi laicīgi uzrakstīt iesniegumu. Rasnačs par to pauda neizpratni un norādīja, ka par šādu lēmumu jāpaziņo laicīgi un visiem saprotami.

Dombrovskis žurnālistiem uzsvēra, ka lēmumu par aiziešanu no darba Saeimas prezidijā Bite pieņēmusi pati, ņemot vērā, ka viņas ģimenē aug zīdainis un nepieciešams viņam veltīt vairāk laika.

Bite iepriekš RP frakcijas sēdē paziņoja par savu lēmumu atteikties no šī amata ģimenes un personīgu iemeslu dēļ.

Līdz 5.jūlijam Bite dosies pēcdzemdību atvaļinājumā, bet pēc tam atgriezīsies Saeimā un strādās kā deputāte partijas frakcijā, komisijās un apakškomisijās.

Jau vēstīts, ka Bite marta beigās kļuva par māmiņu, tomēr bērna kopšanas atvaļinājumā nedevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!