Foto: DELFI Aculiecinieks

Par Saldus novada Novadnieku pagastā piektdien, 22.jūlijā, sprādzienā daļēji sabrukušās divstāvu dzīvojamās mājas turpmāko likteni paredzēts lemt nākamajā nedēļā, sacīja Novadnieku pagastu pārvaldes vadītājs Gatis Krastiņš.

Viņš norādīja, ka visi mājā dzīvojošie cilvēki ir atraduši citas naktsmītnes - daļa atteikušies no pašvaldības palīdzības un devušies pie saviem ģimenes locekļiem, viens cilvēks izmitināts sociālajā mājā, bet viena ģimene apmetusies viesnīcā.

Kopumā mājā ir deviņi dzīvokļi, no kuriem sprādzienā cietuši četri.

Jau ziņots, ka izsaukumu uz notikuma vietu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma piektdien pulksten 12.46. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļa mājas ir sabrukusi.

Ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, nogādājot viņus viņus ārpus bīstamās zonas un nododot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No ēkas otrā stāva saviem spēkiem izkļuva vēl viens cilvēks.

Sākotnējā Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka, iespējams, sprādzienu izraisīja gāzes noplūde.

Par šo negadījumu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirknī ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas, proti, par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Vienlaikus NMPD pārstāve Inga Vītola iepriekš minēja, ka izsaukumu uz Saldus novada Novadnieku pagastu NMPD saņēma pulksten 12.53. Notikuma vietā bija četras mediķu brigādes, tostarp speciālista brigāde. Vienai personai NMPD mediķu palīdzība nebija nepieciešama, bet divas personas nogādāja ārstniecības iestādē - vienu vidēji smagā, stabilā stāvoklī, otru personu nogādāja ārstniecības iestādē smagā stāvoklī ārsta speciālista pavadībā.

"Ēka sastāv no trim daļām, viens stūris ir pilnībā sabrucis un nav atjaunojams, kamēr vidusdaļu varbūt varēs nostiprināt un saremontēt. Otrs mājas gals nav cietis. Iedzīvotāji ēkā varēs atgriezties vien tad, kad savu atzinumu par ēkas tehnisko stāvokli būs sniedzis būvinženieris," iepriekš pauda Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!