Rīgas domes Satiksmes departaments gatavojas vērsties Pašvaldības policijā par konstatēto patvaļu kooperatīvam, kura līdzīpašnieks ir premjera biedrs Ainārs Šlesers ierīkojot autostāvvietu pie nama Ausekļa ielā 2, trešdien vēsta "Neatkarīgā Rīta avīze".
Rīgā autostāvvietas tiek apzīmētas ar attiecīgām ceļa zīmēm, bez kurām to ierīkošana nav iespējama. Rīgas ielu sarkano līniju robežās ir bezmaksas un pašvaldības maksas autostāvvietas un tajās netiek praktizēta autostāvvietu norobežošana ar aizslēdzamiem metāla statņiem. Domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Jānis Vahers laikrakstam vēlreiz apliecināja, ka Satiksmes departaments nav izsniedzis atļaujas stāvvietu ierīkošanai ar aizslēdzamiem metāla statņiem pie namiem. "Satiksmes departaments vērsīsies Rīgas Pašvaldības policijā par konstatēto patvaļas faktu," informēja Vahers.

Jau ziņots, ka pie nama Ausekļa ielā 2 redzami astoņi metāla statņi, kas pieļauj automašīnu novietošanu pie minētā nama uz trotuāra. Šeit automašīnas novietojošo vidū ir arī premjera biedrs Ainārs Šlesers. Metāla statņus atslēdzot un noliekot tos horizontālā stāvoklī, uz trotuāra iespējams novietot automašīnu.

Autostāvvietas pie nama Ausekļa ielā 2 projektējis un izveidojis šī nama apsaimniekošanai izveidotais kooperatīvs, iepriekš informēja Šlesera preses sekretāre Una Ulme-Sila. Ar bezpeļņas organizācijas "Auseklis 2" vadību laikrakstam nav izdevies sazināties, taču no Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzē pieejamās valsts amatpersonas deklarācijas izriet, ka firmas līdzīpašnieks ir arī Šlesers, kam pieder viena uzņēmējsabiedrības kapitāldaļa 20 latu vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!